Fudbal

Nastavlja se Liga šampiona: Plavci žele da se revanširaju Staroj Dami

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2021

-

13:04

Nastavlja se Liga šampiona: Plavci žele da se revanširaju Staroj Dami
Juventus-Čelsi - Copyright AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dan pretposlednjeg kola grupne faze Lige šampiona donosi nam mečeve u grupama E, F, G i H.

Derbi večeri igraće se u grupi H na Stamford Brižu. Čelsiju je potrebna pobeda sa bar dva gola razlike da bi bio bolji u međusobnim duelima sa Juventusom i tako dočekao poslednje kolo sa realnim šansama za osvajanje prvog mesta u grupi. Lukaku i Verner se vraćaju u tim Tomasa Tuhela, dok je odsutan povređeni Kovačić. Juveu je dovoljan i bod da sačuva prvu poziciju i obezbedi mesto među povlašćenim timovima pred žreb  za osminu finala narednog meseca. Neizvestan je nastup Dibale, Kjelinija, Remzija i Bernardeskija pa se očekuje da će Morati društvo u napadu praviti Kijeza koji je golom u prvom meču u Torinu srušio prvaka Evrope.

UEFA je ukazala poverenje srpskim sudijama pa će na centru biti Srđan Jovanović, pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti sudija biće Novak Simović, dok VAR sudije dolaze iz Španije.

U drugom meču ove grupe Malme će ugostiti Zenit kome je potrebno da izbegne ubedljiv poraz kako bi obezbedio makar mesto u Ligi Evrope. Tim Sergeja Semaka će, u slučaju pobede u Švedskoj i poraza Čelsija u Londonu imati prilike da se u poslednjem kolu bori za drugo mesto. U timu Jona Dala Tomasona neće biti povređenih Knudsena, kapitena Kristijansena kao i Rakipa, koga bi u sastavu mogao da zameni Veljko Birmančević. Zenit je bez Kuzjajeva koji ima problema sa mišićem.

Bajern je u grupi E sa maksimalnim učinkom već obezbedio mesto u osmini finala, dok Dinamo Kijev još uvek ima šanse da se domogne trećeg mesta i plasmana u Ligu Evrope. Bavarci nisu izgubili na evro gostovanju više od četiri godine (22 meča). Za tim Julijana Nagelsmana neće igrati suspendovani Upamekano i povređeni Kimih, Gnabri, Čupo-Moting i Musijala, dok se Dejvis vraća u sastav.

Barselona će protiv Benfike na stadionu Kamp Nou pokušati da overi plasman u nokaut fazu. Ekipa Žorža Žezusa ubedljivo je trijumfovala u Lisabonu u drugom kolu (3:0), pa će igrači Barselone sigurno biti dodatno motivisani da se revanširaju.

Novi trener Ćavi bio je uspešan na debiju na klupi Barse, a na ovom meču neće moći da računa na Erika Garsiju, dok se Dest i Araužo vraćaju u ekipu. Benfika je bez Lukasa Verisima, neizvestan je nastup Žoaa Marija, a očekuje se da će srpski reprezentativci Marko Dmitrović i Nemanja Radonjić početi meč na klupi.

U grupi F svi timovi imaju šanse za prolaz: Mančester junajted i Viljareal imaju po sedam bodova, Atalanta zaostaje dva boda za vodećim dvojcem, dok Jang Bojs ima tri boda. Viljareal će na Keramici ugostiti Junajted koji će sa klupe predvoditi legendarni Majkl Karik. Žerard Moreno će ponovo izostati iz sastava Žute podmornice zbog povrede, dok Orije nema pravo nastupa. Na drugoj strani, povređeni su Pogba i Varan, Grinvud je bio pozitivan na testiranju, a malo je verovatno da će se do početka meča oporaviti Edinson Kavani. Očekuje se da će Nemanja Matić biti među rezervama.

Jang Bojs će na Vankdorfu dočekati Atalantu koja je trijumfovala u Bergamu u drugom kolu (1:0) golom Pesine u 68. minutu. Tim Dejvoda Vagnera je bez fon Balmosa, Cezigera, Kamare, kapitena Luštenbergera, Nsamea i Fashnata, dok Gasperini ne može da računa na Gosensa, Hatebura i Lovata.

Lider G grupe Salcburg traži pobedu za prolaz u osminu finala na gostovanju Lilu. Prvak Francuske poražen je u drugom kolu u Austriji (2:1), ove sezone je u Ligi šampiona zabeležio samo jednu pobedu. Trener Lila Gurvenek ne može da računa na Pjontkovskog i Okoa, dok se Sole vraća u ekipu. Salcburg je bez suspendovanih Andrea i Ikonea, povređen je Renato Sanšes što dodatno komplikuje situaciju u veznom redu prvaka Austrije. 

Na Ramon Sančez Pishuanu očekuje se velika borba između Sevilje i Volfsburga, neizvesno je bilo u drugom kolu u Nemačkoj (1:1). Suso je napustio teren već u 22. minutu meča protiv Deportivo Alavesa za vikend, a trener Hulen Lopetegi rekao je da nakon povrede ’’njegova situacija ne izgleda dobro’’. Već su van stroja en Nesiri i Hesus Navas, dok je neizvestan nastup Delaneja i Lamele. Na drugoj strani, Gilavogi je dobio dozvolu da se vrati u tim Florijana Kofeda koji će biti lišen pomoći Vilijama, Šlagera i Bjaleka.

Raspored mečeva 5. kola

Grupa E

Dinamo Kijev-Bajern 18.45 (TV Arena Premium 2)
Barselona-Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

Viljareal-Mančester junajted 18.45 (TV Arena Premium 1)
Jang Bojs-Atalanta 21.00 (TV Arena sport 3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G

Lil-Salcburg 21.00 (TV Arena sport 1)
Sevilja-Volfsburg 21.00 (TV Arena Premium 3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H

Malme-Zenit 21.00 (TV Arena sport 2)
Čelsi-Juventus 21.00 (TV Arena Premium 1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport