Fudbal

Mesi sedmi put osvojio Zlatnu loptu

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2021

-

22:09

Mesi sedmi put osvojio Zlatnu loptu
Mesi sedmi put osvojio Zlatnu loptu - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Dobitnik Zlatne lopte za godinu 2021. je argentinski fudbaler, Lionel Mesi!

Prošle godine, prestižna nagrada koju dodeljuje ''France football'' nije pripala nikome zbog pandemije. Smatra se da je Robert Levandovski trebalo da dobije ovo prestižno priznanje s obzirom na broj datih golova i način na koji je predvodio Bajern do velikih uspeha.
 

Poljak je i ove godine bio u najužem izboru za Zlatnu loptu, ali je on u glasanju završio na drugom mestu iza Argentinca, kome je ova prestižna nagrada pripala sedmi put u karijeri.

"Ne znam koliko mi je godina preostalo, ali nadam se da će ih biti još mnogo jer se jako zabavljam", rekao je Mesi na ceremoniji dodele priznanja. 

On je pohvalio Levandovskog, koji je bio favorit za osvajanje Zlatne lopte prošle godine.

"Zaslužio si Zlatnu loptu. Prošle godine su se svi složili da si pobednik", dodao je Argentinac.

Treće mesto zauzeo je italijanski reprezentativac Žoržinjo iz Čelsija, četvrti je Francuz Karim Benzema iz Reala, peti još jedan Francuz Ngolo Kante iz Čelsija, dok je Portugalac iz Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo završio tek na šestom mestu.

Za najboljeg napadača proglašen je Poljak Robert Levandovski iz Bajerna, Italijan Ðnaluiđi Donaruma iz PSŽ-a je najbolji golman.

Najbolji mladi igrač je Pedri iz Barselone, za najbolju fudbalerku proglašena Aleksija Putelas iz Barselone, dok je šampion Evrope Čelsi najbolji tim godine.

Ova nagrada dodeljena je po 65. put.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport