Fudbal

Kapiten Čelsija slobodan na leto 2022: Barselona počela napad na Sezara Azpilikuetu

Komentari

Autor: Euronoews

01/12/2021

-

12:16

Kapiten Čelsija slobodan na leto 2022: Barselona počela napad na Sezara Azpilikuetu
Kapiten Čelsija slobodan na leto 2022: Barselona počela napad na Sezara Azpilikuetu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Sezar Azpilikueta, desni bek i kapiten Čelsija mogao bi na leto kao slobodan igrač da pojača Barselonu, kao ekskluzivu vest prenose španski mediji.

Odlični 32-godišnji defanzivac je dobio od Čelsija predlog novog ugovora, ali je odlučio da ga "zaledi" još neko vreme i osluškuje tržište jer se zasitio igranja u Londonu, a i vraća mu se u Španiju.

Barselona je već "zabacila udicu", prenose mediji na Pirinejima, pogotovo  što trener Ćavi Ernandez nije zadovoljan Holanđaninom Destom, a veoma ceni bivšeg saigrača iz španske selekcije. To poznanstvo trenera i kapitena Čelsija su i glavni adut predsednika Đoana Laporte jer je sigurno da finansijski ne može da isparira u ovom času ni Čelsiju, ni drugim velikim klubovima.

Katalonci su već vratili Danija Alveša kao alternativno rešenje na desnom beku, ali vremešni Brazilac nikako ne može da bude dugoročna opcija. Ostaje da se vidi hoće li možda Čelsi pojačati ponudu i time i staviti veći pritisak na 32-godišnjeg defanzivca koji je od 2012. član kluba sa kojim je osvojio sve važne trofeje. Odigrao je čak 443 utakmice za "plavce" uz 14 golova i 56 asistencija. 

Sezar je dete Osasune za koju je igrao do 2010. kada je prešao u Olimpik Marselj za koji je igrao dve sezone pre prodaje u Čelsi za 7 miliona funti.

Komentari (0)

Sport