Fudbal

Partizan se plasirao u četvrfinale Kupa Srbije

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2021

-

18:09

Partizan se plasirao u četvrfinale Kupa Srbije
Marko Milovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u osmini finala Kupa Srbije savladao Dubočicu rezultatom 1:0 (1:0). Leskovčani su ugostili crno-bele na stadionu niškog Radničkog. Uspešno su odolevali do 39. minuta kada je posle centaršuta Aleksandra Miljkovića sa desne strane, loptu na osam metara od gola glavom zahvatio Marko Milovanović i poslao je u gorniji levi ugao golmana Miodraga Mladenovića - 0:1.

Bio je to prvi pogodak mladog napadača crno-belih na zvaničnoj utakmici, a isti igrač je mogao da uveća prednost na početku drugog poluvremena, ali je odbrana Dubočice nekoliko puta ispred same gol linije otklonila opasnost.

Leskovčani su imali šansu da izjednače, u 78. minutu Dušan Savić je bio u prodoru po levoj strani, ali njegov udarac iskosa završio je pored stative. Na drugoj strani Rikardo Gomeš je propustio priliku da nastavi golgetersku seriju, našao se pred protivničkim golmanom i šutirao u njega 

Sastavi

Dubočica: Miodrag Mladenović - Stojković, Gorčić, Stanković (M. Mitrović), Jovanović - Nikola Mladenović (Stamenković), Dušan Mladenović, Paunović, Cmajčanin (M. Mladenović) - Savić, Mitrović (Aleksić).

Partizan: Stevanović - Miljković (Urošević), Miletić, Ostojić, Živković - Jojić, Šćekić - Lutovac (Menig), Pantić (Jović), Pavlović (Smiljanić) - Milovanović (Gomeš).       

Osmina finala Kupa Srbije

Utorak, 30. novembar

Beograd: Radnički NB - Metalac 1:1 (0:1) - 2:3 penalima

/Nuredini 47 - Stuparević 16/

Sreda, 1. decembar

Beograd: Rad - Napredak 1:0 (1:0)
/Đorić 19/

Surdulica: Radnik - Loznica 1:2 (0:0)

/Milovanović 90+1p - Rajevac 79, Komarčević 88/

Bačka Topola: TSC - Kolubara 2:1 (1:0)
/Vukić 23, 67 - Đuranović 73/

Niš: Dubočica - Partizan 0:1 (0:1)
/Milovanović 39/

Niš:Radnički - Crvena zvezda odloženo

Komentari (0)

Sport