Fudbal

Propala investicija Argentinca: Mesiju u Španiji ruše hotel plaćen 30 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2021

-

18:34

Propala investicija Argentinca: Mesiju u Španiji ruše hotel plaćen 30 miliona evra
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Težak udarac za asa Pari sen Žermena Lionela Mesija stigao je na vanfudbalskom polju jer će mu u Španiji propasti investicija od 30 miliona evra. Hotel MiM koji se nalazi u letovalištu Sitges, na 30 kilometara od Barselone, koji je Argentinac kupio 2017. za 30 miliona evra, biće srušen jer nije legalizovan u potpunosti, nema sve dozvole i narušava urbanistički izgled letovališta.

Moderan i luksuzan hotel od 77 soba i sve prateće sadržaje, Mesi je maja 2017. godine kupio od biznismena Fransisika Sančeza Rodrigeza, koji je u spor ušao još 2009. godine kada u izgradnji nije ispoštovao dozvoljeni projekat a kasnije nije uspeo da legalizuje promene. Kako je uspeo da prevari Mesija i njegov advokate ostaće misterija.

 

 

Mesi je kasnije saznao za probleme sa legalizacijom a njegovi advokati nisu uspeli da dobiju sve dozvole. U Španiji je zakon jedan za sve, pa ni najbolji fudbaler Barselone i jedan od najboljih na svetu nije mogao ništa da promeni.

Hotel "MiM" će morati da se sruši, videćemo hoće li Mesi na tom mestu sagraditi novi, sada po svim regulativama i urbanističkim planovima. Argentinski as je proteklih godina kupio još dva hotela na Ibici i Majorki.

Komentari (0)

Sport