Fudbal

Novi problem na pomolu: Klubovi zbog novog soja koronavirusa ne puštaju igrače na Afrički kup nacija

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2021

-

13:12

Novi problem na pomolu: Klubovi zbog novog soja koronavirusa ne puštaju igrače na Afrički kup nacija
FIFA - Copyright AP Photo/Michael Probst, file

veličina teksta

Aa Aa

Evropsko udruženje fudbalskih klubova (ECA) zatražilo je hitan razgovor sa čelnicima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) o sigurnosti igrača na predstojećem Afričkom kupu nacija.

Taj stav je došao kao posledica sve izraženijeg raspoloženja među velikim evropskim klubovima koji se protive da njihovi igrači učestvuju na ovom takmičenju, a sve zbog pojave novog soja koronavirusa koji je registrovan u Kamerunu, gde će se od 9. januara do 6. februara održati AKN.

 

 

"Izvršni odbor je zatražio hitan sastanak sa najvišim rukovodstvom FIFA kako bi se osigurale sve potrebne mere opreza za zaštitu igrača. Svedoci smo da se zdravstvena situacija alarmantno pogoršava i moramo zauzeti jasna stav po tom pitanju", navodi ECA, koja predstavlja preko 240 klubova.

Na istom sastanku, koji je 2. decembra održan u Parizu, bilo je reči i o predlogu FIFA da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine i odlučeno je da se klubovi usprotive tome zarad zaštite igrala, a razgovaralo se i o promenama pravila "finansijskog fer-pleja".

Komentari (0)

Sport