Fudbal

Tadić: Ajaks ima mudriji tim nego pre tri godine

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2021

-

20:18

Tadić: Ajaks ima mudriji tim nego pre tri godine
Tadić slavi gol u Dortmundu - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je u intervjuu za Telegraf da je sadašnji tim Kopljanika mudriji od onog od pre tri godine.

“Mislim da je sadašnji tim Ajaksa još bolji nego onaj iz sezone 2018/19. Napravili smo mnogo velikih koraka prethodnih meseci. Bili smo i 2019. jako dobri, ali sada imamo drugačije igrače, drugačijih karaktera. Možda smo pre dve godine bili malo naivni. A, sada imamo stvarno fizički snažne igrače koji su i mentalno vrlo jaki. Imamo nekoliko Južnoamerikanaca, koji su pravi fajteri. U tom smislu tim je više “namazaniji”, više mudriji”, rekao je Tadić.

Tadić ima samo reči hvale za trenera Erika ten Haga.

“Naš trener je fenomenalan. Bez dileme jedan od najboljih na svetu. On je opsednut fudbalom. Siguran sam da je to jedino o čemu razmišlja. Takav neko vam je potreban ako želite da vaš klub bude među najboljima na svetu. Impresivno je kako uvek nađe rešenje kada stvari ne idu dobro. Time daje nama igračima osećaj da smo uvek za korak ispred protivnika. Ten Hag je taktički majstor, ali je i jako dobar u odnosu sa igračima. Svi u Ajaksu su bili srećni kada je produžio ugovor do 2023. godine. Nadam se da će ostati u klubu dugo i posle toga. On zna da ga prate najveći klubovi Evrope i ne bih se iznenadio da završi u nekom od njih”.

Komentari (0)

Sport