Fudbal

Moćnom Vlahoviću ostao samo Ronaldo: "Dušan silni" vredi 100 miliona i ruši Portugalca

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2021

-

10:47

Moćnom Vlahoviću ostao samo Ronaldo: "Dušan silni" vredi 100 miliona i ruši Portugalca
Moćnom Vlahoviću ostao samo Ronaldo: "Dušan silni" vredi 100 miliona i ruši Portugalca - Copyright Mašimo Paolone/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

"Dušanova snaga, delirijum viole", "Moćni Vlahović", "Vlahović vredi 100 miliona evra", samo su neki od naslova u italijanskim medijima koji odražavaju fantastične partije ove godine i golgeterski učinak Dušana Vlahovića u Seriji A.

Sa dva nova pogotka u mreži Salernitane, srspki napadač Fiorentine je učvrstio lidersku poziciju među strelcima Serije A jer je na 17 ligaških mečeva postigao 15 golova. 

 

 

Međutim, u 2021. godini naš napadač je stigao do 32 gola u dresu Fiorentine i imaće 270 minuta da postigne bar jedan pogodak i dostigne rekordih 33 pogodaka Krstijana Ronalda i postane najbolji strelac Italije u jednoj godini kada je reč o strancima.

Vlahoviću do kraja godine preostaju mečevi protiv Beneventa (15. decembar) u Kupu Italije, pa dueli sa Sasuolom (19. decembar) i Veronom (22. decembar) i ako je usditi po njegovoj formi, ali i celog tima Fiorentine trebalo bi da se ustoliči kao "kralj inostranih strelaca" u Italiji.

 

 

Na poslednjih pet ligaških mečeva Vlahović je uvek postizao golove, ukupno sedam! Na sedam poslednjih čak 10. Rapsodija. Zato "Gazeta delo sport" tvrdi da srpski napadač vredi 100 miliona evra i smatra da će zainteresovani klubovi iz Evrope, a ima ih veoma moćnih od Mančester Sitija, Bajerna, pa do Juventusa platiti ovu sumu Fiorentini koja nije uspela da produži ugovor koji traje do juna 2023. godine.

A, Dušan će 28. januara 2022. napuniti tek 22 godine. 

Komentari (0)

Sport