Fudbal

Dušan Vlahović u seriji "Igra prestola": Juventus želi na rate, Junajted nudi 75 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

13:08

Dušan Vlahović u seriji "Igra prestola": Juventus želi na rate, Junajted nudi 75 miliona evra
Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Igra prestola" u kojoj se našao srpski napadač Dušan Vlahović ulazi polako u fazu zapleta kao u čuvenoj seriji, jer se vesti nižu takvom brzinom da je teško pohvatati koja će strana pobediti.

Napadač Fiorentine ima još dva prvenstvena meča da postigne barem jedan gol i izjednači kalendarski rekord u Italiji Kristijana Ronalda (33 gola) i fokusiran je na teren, ali oko njega se vodi velika bitka nekoliko klubova za potpis ugovora već u januaru 2022. godine.

Nije tajna da je Juventus favorit u Italiji. "Stara dama" već mesecima želi da izdejstvuje potpis igrača kome očigledno Serija A prija, ali veći problem je obeštećenje Fiorentini jer zbog velikog finansijskog gubitka u psolednje dve godine nemaju 70 miliona evra koliko bi zadovoljilo "violu".

Juve i klub iz Firence imaju dobru realciju, a klub iz Torina želi da dovede Vlahovića po "modelu Kjeze". Kao u slučaju sa italijanskim reprezentativcem nudi se 10 miliona evra odmah, a ostatak u ratama i kroz bonuse.

Možda bi taj model i bio prihvaćen da se za Vlahovićem nije stvorio red od nekoliko finansijski moćnih klubova, počevši od Arsenala, Mančester junjateda, Mančester sitija, Bajerna i Borusije iz Dortmunda.

 

 

Arsenal je najuporniji, nudi 68 miliona funti (oko 75 miliona evra), a tu sumu spreman je da plati i Junajted, ali da je i podigne kroz bunuse, prenose engleski mediji. "Tobdžije" sa "Emirata" su dva puta bile odbijane, ali Junajted i Siti su, prema potrebama i mogućnostima prva dva favorita. Bajern ima Roberta Levandovskog, a Borusija još nije donela odluku kada će da proda Erlinga Halanda.

"Nekoliko puta smo Dušanu predočili da mu nudimo najveći ugovor u istoriji Fiorentine. Međutim, on i njegovi agenti su nas više puta odbili. Naša ponuda Vlahoviću je i dalje na stolu", istakao je Dđoe Baroneza "Republiku", izvršni direktor Fiorentine.

Kako će se završiti Vlahovićev serijal u "Igri prestola" ostaje da se vidi, ali sigurno je da nas iz dana u dan očekuju nove epizode, zaplet bi trebalo do 15. januara da dostigne vrhunac. Fiorentina ima dve opcije, da ga zadrži do isteka ugovora (jun 2023.) ili da ga proda za velike novce a to može da učini upravo u januaru. Već u junu će suma biti manja.

Komentari (0)

Sport