Fudbal

Seoba iz Porta u Premijer ligu: Luis Dijaz na meti Liverpula

Komentari

Autor: Euronews

23/12/2021

-

19:44

Seoba iz Porta u Premijer ligu:  Luis Dijaz na meti Liverpula
Luis Dijaz - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Liverpul neće biti mnogo aktivan ove zime u prelaznom roku, ističu engleski mediji, a jedina pozicija koju želi menadžer Jirgen Klop da ojača jeste ona krilnog napadača.

Klop traži "brzanjca" poput Manea i Salaha koje izvesno neće imati više od mesec dana s početka 2022. godine zbog Kupa Afrike. Po igri i predispozicijama najveća želja Liverpula je Luis Dijaz (24), ofanzivac portigalskog Portoa.

Kolumbijski reprezentativac igra zaista odlično od kada je 2019. godine stigao u Porto iz Juniora za samo dva miliona evra. U ovoj sezoni je na 23 meča u svim takmičenjima postigao čak 14 golova, uz četiri asistencije. Brz, prodoran, veoma dobro tehnički potkovan, Kolumbijac je sebe postavio visoko na vrhu lestvice poželjnih igrača na "transfer prozoru".

Porto ga sigurno neće prodavati za manje od 30 miliona evra što za Liverpul neće biti problem. Klop želi svežu krv na krilnoj poziciji, Dijaz bi imao jaku konkurenciju u Žoti, Maneu, Salahu, ali bi se po kvalitetu vrlo brzo prilagodio načinu igre "redsa".

Komentari (0)

Sport