Fudbal

Odložene još dve utakmice u Premijer ligi zbog koronavirusa

Komentari

Autor: Euronews

23/12/2021

-

22:06

Odložene još dve utakmice u Premijer ligi zbog koronavirusa
Premijer liga - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pandemija koronavirusa u Velikoj Britaniji nije zaobišla ni fudbal. Nastavljaju da se nižu odložene utakmice ,pa se tako u nedelju na čuvenom "Boksing deju" neće igrati dva meča 19. kola: Liverpul - Lids i Vulverhempton - Votford.

Oboren je i crni rekord u Premijer ligi, jer je na poslednjem testiranju čak 90 igrača mao pozitivan PCR test. Liverpul je bio desetkovan i u četvrtfinalu Liga kupa koji je spektakularnim kam-bekom preko penala pretvorio u trijumf protiv Lestera. 

S obzirom na okolnosti i broj bolesnih igrača, Premijer liga je odlučila da ne rizikuje dodatno zdravlje igrača ova četiri kluba bez obzira što sve ove ekipe po propisima imaju 13 igrača i jednog golmana na raspolaganju za odigravanje meča.

Votford je već odlagao mečeve sa Barnlijem, Kristal palasom i Vulsima zbog kovida, ali se situacija u ovom klubu popravlja, pa bi mogli da izađu na teren već 28. decembra kada bi trebalo da igraju protiv Vest Hema.

Lids u karantinu ima već petoricu igrača, a zbog kovid protokola ostatak ekipe radi po grupama. I kod njih se situacija popravlja jer se svi bolesni veoma dobro osećaju.

Trener Evertona Rafael Benitez je iznenađen, ali i ljut što njegova ekipa mora da igra protiv Barnlija jer takođe ima petoricu pozitivnih i veliki broj povređenih igrača.

"Posle meča sa Čelsijem imao smo petoricu zaraženih igrača. Uz brojne povređene očekivali smo da se i naš meč sa Barnlijem odložiti kao mnogi drugi. Sada moram da razmislim imam li 11 zdravih igrača za utakmicu koje mogu da pošaljem na teren. Zaista sam iznenađen što naš meč nije odložen", izjavio je Rafa Benitez.

Međutim, do nedeljnih mečeva ima još dva dana, možda Premijer liga odloži još koji susret.

Komentari (0)

Sport