Fudbal

Milinković-Savić i Vlahović u idealnom timu Serije A

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2021

-

16:08

Milinković-Savić i Vlahović u idealnom timu Serije A
Milinković-Savić i Vlahović u idealnom timu Serije A - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

S obzirom na to da je italijanska Serija A završila prvi deo sezone, statističari su odredili najboljih 11 igrača prvenstva po ocenama koje su imali od početka sezone.

U ovom zaista elitnom društvu, našla su se i dva srpska reprezentativca, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić.

Napadač Fiorentine je ocenjen kao najbolji centarfor u Italiji sa prosečnom ocenom 7.27. Bivši fudbaler Partizana je uspeo da dostigne rekord Kristijana Ronalda iz 2020. godine, postigavši 33 pogotka u prvenstvu u jednoj kalendarskoj godini. Svojim fantastičnim partijama, Vlahović je privukao pažnju najvežih evropskih klubova, koji se već neko vreme otimaju za njega, tako da uopšte ne čudi što se našao na ovoj listi.

Vezista Lacija, Sergej Milinković-Savić je u samom srcu terena kao najbolje ocenjeni vezni igrač lige, ali je još veći uspeh to što u celoj Seriji A, samo ofanzivac Napolija, Lorenco Insinje (7.46) ima veću ocenu od njega (7.33). Za Sergeja se takođe, već nekoliko godina, raspituju najveći svetski timovi, ali on uporno ostaje u Rimu, gde ističe da se oseća odlično i da nema nameru da promeni sredinu. On je na 18 odigranih mečeva uspeo da postigne pet golova i upiše šest asistencija, što je zaista impresivno za poziciju na kojoj deluje.

Ovako izgleda najboljih 11 u prvom delu italijanskog šampionata:

Serie A XI (4-4-2): Ospina 6.84, Kuadrado 7.22, Bremer 7.11, Kulibali 6.99, Gosens 7.10, Berardi 7.28, Milinković-Savić 7.33, Čalhanoglu 7.26, Insinje 7.46, Dibala 7.31, Vlahović 7.27

(foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia - Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP)

Komentari (0)

Sport