Fudbal

Vlahović možda ostane bez rekorda: Ako izbace Salernitanu brišu mu se dva gola

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2021

-

10:23

Vlahović možda ostane bez rekorda: Ako izbace Salernitanu brišu mu se dva gola
Dušan Vlahović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Finansijski problemi Salernitane mogu da ugroze ne samo njihov status u Seriji A, već mogu da utiču i na ostale klubove ukoliko se ne pronađe rešenje do krtaja godine. Italijanski mediji ističu da je predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabirjele Gravina dao ultimatum upravi Salernitane da do 1. januara pronađu novog vlasnika ili će u suprotnom morati da ih izbaci iz Lige.

A, prema nagađanjima, svi njihovi rezultati bi se ili izbrisali ili bi se dodelili službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika. U oba slučaja delji kraj bi izvukao Dušan Vlahović jer bi mu se izbrisala dva gola koja je postigao za Fiorentinu protiv ovog rivala u pobedi 4:0. Samim tim izgubio bi i surekord po broju golova u kalendarskoj godini jer bi umesto 33 imao samo 31 gol. U tom slučaju Kristijano Ronaldo bi sam ostao sa rekordna 33 gola.

Trenutni vlasnici Salernitane sve čine kako bi našli novog gazdu. Italijanski mediji ističu zainteresovanost preduzetnika Frančeska Anjela.

"Ako me pozovu, spreman sam, znam da Domeniko Saruti naporno radi na uključivanju profesionalaca na visokom nivou koji mogu da pruže ruku Salerniatni. Svesni smo da su navijači zabrinuti, sutra je važan dan", potvrrdio je Anjela medijima da ima danas i surtra važne sastanke sa čelnicima Salerrnitane.

Postoji i ponuda švajcarske kompanije "Implenia". Oni nude 25 miliona evra, plus pet miliona za plate igračima, uz želju da Valter Sabatini preuzmne sportski sektor. Lukseburški fond na čelu sa Frančeskom Di Salvio je takođe iskazao interesovanje, pa ćemo videti u naredna dva-tri dana kakav će rasplet biti.

U svakom slučaju, prvi cilj je da se Salernitana spasi najgoreg. Čeka vest sa nestrpljenjem i Vlahović.

Komentari (0)

Sport