Fudbal

Iznenađenje na početku godine, Hetafe šokirao Real Madrid

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2022

-

16:03

Iznenađenje na početku godine, Hetafe šokirao Real Madrid
Slavlje fudbalera Hetafea nakon gola - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Hetafe je pobedio Real Madrid 1:0 (1:0) u meču 19. kola španske Primere La Lige.

Pao je "kralj" na startu 2022. godine. Lider Primere je neočekivano izgubio od Hetafea 1:0 u drugom meču 19. kola. Iako je imao mnogo jači igrači kadar nego u prethodne dve-tri nedelje, Real je odigrao ispod nivoa, Hetafe je bio veoma dobra, energičan pa su se Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović zasluženo radovali. 

Obojica su odigrala na reprezentativnom nivou za Hetafe koji je ostvario prvu pobedu nad Realom još od 2012. godine.

Sam početak meča obeležila je kardinalna greška štopera Reala Edera Militaoa. Primio je loše lopte, zatim se još lošije ogradio. Spretni Enes Unal je iskoristio poklon, oduzeo mu loptu i u 9. minutu doneo prednost Hetafeu.

Novu grešku u odbrani Reala nažalost nije iskoristio srpski reprezentativac Nemanja Maksimović. Kurtoa je slabo ispucao loptu, ostao je na 13-14 metara, a Maksimović sa 25 metara nije uspeo da ga lobuje iako je imao čistu poziciju.

Real je napadao u talasima, Luka Modrić je kreirao nekoliko dobrih akcija, a pogodio je i prečku. I udarac Krosa u 20. minutu je prohujao pored stative. U tom periodu Stefan Mitrović i odbrana Hetafea imali su malo i sreće, ali su onda uspostavili balans i sačuvali mrežu u prvom delu.

Nije trener Karlo Anćeloti imao na raspolaganju Luku Jovića i Vinisijusa Žuniora zbog koronavirusa, ali je u nastavku uvodeći Edena Azara i Marsela pokupao da pojača pritisak na domaćina. Međutim, Hetafe se sjajno branio na čelu sa Mitrovićem, golman Sorija je skinuo tri "teške lopte", ali je i Kurtoa paradom doprineo da domaćin ne uveća prednost. Međutim, najefikasnija ekipa u Primeri je zatajila danas, pa je prekinula niz od 11 uzastopnih mečeva u Primeri sa pozitivnim rezultatom. Hetafe nije popravio poziciju, ali jeste bodovni saldo. Trener Kike Sančez Flores je zaista doneo stabilnost.

Komentari (0)

Sport