Fudbal

Arsenal hoće Vlahovića: Fiorentina traži 70 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

11:47

Arsenal hoće Vlahovića: Fiorentina traži 70 miliona evra
Arsenal hoće Vlahovića: Fiorentina traži 70 miliona evra - Copyright Mašimo Paolone/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Arsenal će učiniti sve da u ovom prelaznom roku dovede srpskog reprezentativca i napadača Fiorentine Dušana Vlahovića, prenose engleski mediji.


Menadžer tima iz Londona Mikel Arteta vidi Vlahovića kao idealno rešenje za svoj napad pošto je praktično otpisao Pjera-Emerika Obamejanga.

Kako se navodi, Fjorentina za napadača, kojem ugovor ističe u junu 2023. godine, traži obeštećenje od 70 miliona evra, Vlahović želi godišnju platu od 19 miliona evra, kao i ugovor na pet godina, dok njegovi agenti za transfer traže 18 miliona evra provizije.

Arsenal može finansijski da odgovori zahtevima ovog transfera, a spremnu su i da pojačaju tim da bi bili što konkurentniji u Premijer ligi, kao i potencijalno u Ligi šampiona.

Italijanski mediji navode da je Juventus jako zainteresovan da dovede Vlahovića u Torino, pogotovo zbog činjenice da je napadač Federiko Kijeza pokidao ukrštene ligamente kolena. Predsednik Fiorentine bio je na udaru navijača kluba iz Firence kada je prodao Kijezu u Juventus, a navijači su već poručili da neće dozvoliti Vlahovićev odlazak u Torino.

Dušan Vlahović je u Fiorentinu stigao u leto 2018. godine iz Partizana za samo dva miliona evra, a za klub iz Firence je postigao 47 golova na 106 utakmica.

Komentari (0)

Sport