Fudbal

Interu Superkup Italije: Sančez srušio Juventus

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

23:36

Interu Superkup Italije: Sančez srušio Juventus
Interu Superkup Italije: Sančez srušio Juventus - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Intera osvojili su italijanski Superkup pobedivši ekipu Juventusa sa 2:1 posle produžetaka. U regularnom delu bilo je 1:1, što je bio rezultat i prvog poluvremena, da bi tim iz Milana kasnim golom Aleksisa Sančeza odneo pobedu.

Torinski klub je poveo u 25. minutu kada je Alvaro Morata proigrao Vestona Mekenija koji se dobro snašao i zatresao mrežu Samira Handanovića. On je tako postao prvi Amerikanac koji je postigao pogodak u Superkupu.

 

Ipak, Juve je vodio samo deset minuta. Igrao se 35. minut kada je Edin Džeko oboren u protivničkom šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Lautaro Martinez koji je šutirao jako i precizno, odnosno neodbranjivo za Matiju Perina, koji je zaista bio odličan večeras.

U drugom poluvremenu je Inter stvarao više šansi ali nije uspeo da postigne gol. Najbolju priliku imao je Denzel Damfriz kada je glavom šutirao sa pet metara, ali je Perin izvanredno reagovao i sačuvao svoj gol pa su usledili produžeci.

Gol odluke postigao je čilenaski napadač, Aleksis Sančez u prvom minutu nadoknade drugog produžetka. Omaleni rezervista je bio najspretniji u šesnaestercu posle jednog odbitka na koji je natrčao i rutinski savladao golmana Juventusa i tako doneo novi trofej svom timu.

Sastavi:

Inter: Handanovič, Škrinijar, De Fraj, Bastoni, Damfriz (od 89. Darmijan), Barela (od 89. Vidal), Brozović, Čalhanoglu, Perišić (od 100. Dimarko), Džeko (od 76. Korea), Martinez (od 75. Sančez)

Juventus: Perin, De Šiljo, Rugani, Kijelini, Sandro, Bernardeski (od 79. Artur), Lokateli (od 91. Bentakur), Rabio, Mekeni, Kuluševski (od 74. Dibala), Morata (od 89. Kin)

 

Komentari (0)

Sport