Fudbal

Fiorentina posle produžetaka izbacila Napoli iz Kupa Italije

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2022

-

20:47

Fiorentina posle produžetaka izbacila Napoli iz Kupa Italije
Napoli-Fiorentina - Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pobedom na gostovanju Napoliju tek u produžecima rezultatom 5:2.

U 105. minutu Lorenco Venuti je iskoristio centaršut Jusefa Maleha sa leve strane i efektno udarcem iskosa pogdio suprotan ugao za 3:2. Venuti je potom asistirao Krištofu Pjateku koji je iz peterca uvećao prednost gostiju, a Marokanac Maleh je dokusurio rivala u 119. minutu.  

U regularnom delu, sekunde su delile tim iz Firence od pobede. Igrao se 5. minut nadoknade kada je Petanja iskoristio dobru akciju Napolija po desnoj strani i posle slabe reakcije odbrane gostiju, zatresao mrežu za 2:2 i produžetke.

Pored rezultatski preokreta, viđeni su lepi golovi, ali i tri isključenja. Fiorentina je igrala sa igračem manje od 45. minuta, golman Bartolomej Dragovski je  oborio van kaznenog prostora Elmasa da bi sprečio njegov put ka golu i zaradio crveni karton. U 83. minutu, zbog grubog starta isključen je Irving Lozano, a u nadoknadi vremena i Fabian Ruiz, tako da je domaćin oslabljen ušao u dodatnih pola sata igre.

Prvenac u 2022. godioni postigao je Dušan Vlahović  u 42. minutu. Rikardo Saponara ga je proigrao sa leve strane, najbolji strelac Serije A je prihvatio loptu, pobegao čuvaru i snažnim udarcem iskosa, kroz noge golmanu domaćina, zatresao mrežu - 0:1.

Minut kasnije Dris Mertens je uzvratio majstorijom, šutirao je iz prve i pored odbrambenig igrača gostiju pogodio suprotan ugao za 1:1. 

Sa igračem manje Fiorentina se našla u problemu na početku drugog dela, međutim, kapiten Kristijano Biragi izveo je u 58. minutu sjajan potez, idealno je zahvatio loptu koja se odbila od "živog zida" posle slobodnog udarca i šutem sa ivice šesnaesterca smestio je u mrežu za 2:1.

U sastavu gostiju, pored strelca prvog gola Dušana Vlahovića, starteri su bili štoperi Nikola Milenković i Matija Nastasić. 

Komentari (0)

Sport