Fudbal

Milan traži zamene za povređene štopere Kjera i Tomorija

Komentari

Autor: Euronews

14/01/2022

-

18:18

Milan traži zamene za povređene štopere Kjera i Tomorija
Fikajo Tomori i Simon Kjer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Milana nastavljaju trku za titulu u Seriji A, ali vidno oslabljeni u narednim mečevima. Na terenu neće biti štoperski tandem Simon Kjer i Fikajo Tomori. Za obojicu fudbalera koban je bio duel sa Đenovom.

Početkom decembra, u 15. kolu prvenstva Italije na gostovanju u Đenovi (pobeda od 3:0), zbog teže povrede kolena reprezentativac Danske Simon Kjer je praktično završio sezonu, da bi u četvrtak u Kupu Italije, ponovo protiv Đenove (3:1 posle produžetaka), koleno stradalo i Tomoriju. Defanzivcu Engleske sledi najmanje mesec dana pauze zbog operacije meniskusa.

Trener  Stefano Pioli od štopera na raspolaganju ima kapitena Romanjolija i neiskusnog Manola Gabija, jasno je da će "rosoneri" pokušati u zimskom prelaznom roku da se pojačaju defanzivcima koji će dostojno da zamene  Kjera i Tomorija, a pominju se Erik Baji iz Mančester Junajteda i Nikolo Kazale iz Verone.

   
Posle 21. kola Milan je uz rame vodećem Interu, ima utakmicu više i bod manje u odnosu na gradskog rivala.  Sledeći meč igra protiv Specije u ponedeljak, a posle toga slede derbi mečevi protiv Juventusa i Intera, pa duel u Kupu Italije.

Komentari (0)

Sport