Fudbal

Kup Afričkih nacija: Tunis trijumfalno, Sijera Leone šokirao Obalu Slonovače

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2022

-

19:47

Kup Afričkih nacija: Tunis trijumfalno, Sijera Leone šokirao Obalu Slonovače
Tunis - Copyright Tanjug/(AP Photo/Sunday Alamba)

veličina teksta

Aa Aa

U grupi E na Kupu afričkih nacija, Obala Slonovače je pobedu ispustila u 3. minutu nadoknade, Sijera Leone je i u drugom meču na turniru remizirao iskoristivši grešku protivničkog golmana.

Nakon promašenog penala u 12. minutu Frenka Kesija kome je udarac sa 11 metara odbranio Mohamed Kamara, a njegovi saigrači tokom 90 minuta propustili još nekolio zicera, kazna je stigla u poslednjim momentima meča kada je rezervista Alhadži Kamara spasio svoj tim poraza.

Neshvatljivu grešku napravio je golman Obale Slonovače koji je ispustio loptu.

  

U 25. minutu Vilfred Zaha je idealno proigrao Sebastijana Alea koji je  potvrdio sjajnu golgertesku formu ove sezone u dresu Ajaksa i doneo vođstvo Obali Slonovače.

U 56. minutu odličnu solo akciju izveo je Musa Kamara, prihvatio je loptu na ivici šesnaesterca, posle sjajnog driblinga snažnim šutem zakucao je loptu u mrežu za 1:1.  Obala Slonovače je u 65. minutu ponovo stekla prednost, ovaj put je efektan pogodak postigao Pepe, ali je u nadoknadi vremena usledio pravi šok. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Tunis je u 2. kolu grupe F već posle 10 minuta imao trijumf u rukama protiv Mauritanije, da bi do kraja meča stigao do najubedljivije pobede na turniru rezultatom 4:0. 

U 4. minutu Hamza Matluti je efektno, udarcem iskosa sa desne strane načeo mrežu Mauritanije, a pet minuita kasnije Slimane je prosledio loptu do Vahbi Kazrija koji je udarcem po zermlji sa 12 metara poslao loptu u donji desni ugao za vođstvo od 2:0.

Isti igrač je u 64. minut golom završio prelepu akciju koju je sa leve strane započeo Ali Malul, a asistent bio Galali. Kazri je sjajnu partiju zapečatio dva minuta kasnije, proigrao je Džazirija koji je postavio konačnih 4:0.

U prvom meču 2. kola Gambija i Mali odigrali su nerešeno 1:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport