Fudbal

Dve najbolje partije Dušana Tadića: "Ona" protiv Reala i pobeda u Lisabonu

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2022

-

12:51

Dve najbolje partije Dušana Tadića: "Ona" protiv Reala i pobeda u Lisabonu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pored njegovog imena stoji nepodeljeno mišljenje da Holandija nije videla takvog igrača u 21. veku! Od leta 2018. kada je došao u Amsterdam, pomera granice nestvarnim rekordima. Godinama je najbolji asistent lige, prethodne sa 37 završnih dodavanja u klubu i reprezentaciji oborio je svetski rekord Lionela Mesija iz 2011. godine.

U septembru je postao apsolutno najbolji asistent u istoriji holandskog fudbala a odavno je neprikosnoven u najboljem nacionalnom timu gde kao kapiten i lider tima, fantastičnim učinkom, Srbiju sa saigračima vraća na mapu najboljih selekcija sveta.

Naravno, u pitanju je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, koji je u opširnom razgovoru za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije

"Stvarno je velika privilegija i čast, pre svega braniti boje ovako velikog kluba, naravno i obaveza. Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazumeva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub", počeo je priču Tadić i nastavio:

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

 

 

"Individualna priznanja su lepa, ali za mene lično najbitnija su timska, jer fudbal je timski sport. Najviše volim kad osvojimo titulu, jer je to najvažnije za nas. Naravno i dobra godina u Ligi šampiona, bilo bi lepo kada bi osvojili i jedno i drugo ove godine. Na to bi najviše bio ponosan".

Tadić je odigrao mnogo blistavih partija u dresu holandskog tima, a njemu samom dve su posebno drage.

"Kad bih morao jednu da istaknem, onda je to utakmica sa Realom u Madridu u nokaut fazi Lige šampiona. Mnogo važan meč za nas, opet na njihovom stadionu. Odigrali smo fenomenalno i svakako je ta utakmica jedna od onih posebnih, ali bilo je mnogo velikih, dobrih mečeva. U dresu Srbije? Pobeda u Lisabonu. Veliki ulog. I najzad da smo pobedili jednog velikog protivnika, i to na njegovom terenu u velikom stilu. Da, definitivno bih izdvojio ove dve utakmice".

Plasmanom na SP selekcija Srbije je pokazala da ima kvalitet za najveća fudbalska dela, ali isto tako i da u mladim igračima ima potencijal da se dobri rezultati ponavljaju u kontinuitetu. Među tim "klincima2 je i Dušan Vlahović, koji je po Tadićevom mišljenju veći talenat od Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund.

"Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta", rekao je Vlahović.

Komentari (0)

Sport