Fudbal

Vlahović je novi Ronaldo: Juventus menja čak i sistem igre zbog Srbina

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

13:02

Vlahović je novi Ronaldo: Juventus menja čak i sistem igre zbog Srbina
Fabio Ferrari/LaPresse via AP - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je top tema italijanskih i svetskih medija. Mediji na Apeninima iz časa u čas donose nove detalje najvećeg zimskog transfera u Seriji "A" vrednog 67 miliona evra plus bonusi do 75, pa i 80 miliona evra.

"Vlahović je novi Kristijano Ronaldo", naslov je "Tutosporta" u kome uz sve inofrmacije o napadaču Fiorentine koji bi sutra, na 22. rođendan trebalo da i zvanično stavi potpis na petogodišnji ugovor, navode da bi mogao da zaduži dres sa brojem "sedam" koji nije popunjen posle odlaska Kristijana Ronalda u Mančester junajted. Pominje se i broj "devet" ako ode Alvaro Morata u toku dana, ali i broj "28" koji je Srbin nosio na početku karijere u Fiorentini.

"Gazeta delo sport" ističe da će Juventus promeniti i sistem igre u 3-5-2 i upariti Vlahovića sa Paolom Dibalom u samom špicu ili sa Moratom ako ostane, a Argentincem iza njih kao glavnim pakerom. Trener Masimilijano Alegri je, navodno, spreman da rastereti Vlahovića defanzivnih zadataka kako bi bio što odmorniji, a samim tim i produktivniji u napadu.

Euronews/Printscreen

 

Legendarni trener Fabio Kapelo, hvaleći Srbina što mu nije prvi put, ne veruje da će Juventus sa Vlahovićem moći da napadne Skudeto ove sezone.

„Juventus će zauzeti mesto nekog od timova koji su trenutno među četiri najboljeplasirana na tabeli. Tu isključujem Inter. Prevelika je razlika da bi se Juve uključio u trku za "skudeto". Po mom mišljenju, Vlahović je najinteresantniji igrač koji je u ovom momentu mogao da se nađe na tržištu. Dokazao je da ima tehniku i karakter, da ume da postiže golove i da je kompletan igrač. On nije od onih koji stoje i čekaju loptu. Pravi i praviće razliku. On je igrač koji je Juventusu nedostajao. Dodao bih da će u tandemu sa Moratom bio još ubojitiji. Ako Španac bude išao levo i desno da mu otvara prostor, teško protivnicima", izjavio je Kapelo za "Korijere delo sport".

Komentari (0)

Sport