Fudbal

Kakav napad Srbija ima: Centarfor Milana je tek četvrta opcija selektora Stojkovića

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

15:28

Kakav napad Srbija ima: Centarfor Milana je tek četvrta opcija selektora Stojkovića
Kakav napad Srbija ima: Centarfor Milana je tek četvrta opcija selektora Stojkovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Proslaviti rođendan tako što "pola dana" provedeš u ambulanti odlazeći od jednog do drugog specijaliste baš i nije najbolji mogući provod koji se može zamisliti, osim naravno, ako nisi Dušan Vlahović.

Jer, reprezentativac Srbije nije mogao da dobije bolji poklon u danu kad će oduvati 22 svećice, budući da će nakon što završi pomenuta medicinska testiranja potpisati ugovor sa jednim od najvećih klubova na svetu - slavnim Juventusom iz Torina.

"Stara dama" se dugo i žestoko borila da privoli najboljeg strelca Serije A da obuče baš njihov crno-beli dres, a ozbiljne rivale su imali u ekipama Arsenala, Totenhema i Barselone. Ipak, dogovor je postignut i nekadašnji fudbaler Partizana će iz Fiorentine preći u Juventus za 67 miliona evra, a klub iz Firence će veoma verovatno dobiti i dodatnih osam miliona evra na ime bonusa.

Ovim transferom napadač reprezentacije Srbije premašio je rekord Luke Jovića koji je za 63 miliona evra prešao iz Ajntrahta u Real Madrid 2019. godine i postaje najplaćeniji fudbaler kojeg je ova zemlja ikada imala. Kao prilog tome i podatak da će Dušan u Torinu godišnje zarađivati sedam miliona evra. Neto!

 

 

Juve je na svom zvaničnom sajtu objavio snimak Dušanovog dolaska na preglede, fotografije sa medicinskih testiranja i još se samo očekuje najsvečaniji trenutak kad će od novih poslodavaca kao rođendanski poklon dobiti dres sa svojim imenom. Ali ne da ga okači na zid, već da ga svaki dan natapa znojem kako bi opravdao sve ono što se od njega očekuje.

Samo dan pre nego što će Vlahović postati peto najskuplje pojačanje u istoriji Juventusa vest dana u italijanskim medijima je bio prelazak još jednog srpskog fudbalera u redove tamošnjeg velikana. U pitanju je Marko Lazetić koji je za 4.500.000 evra iz Crvene zvezde prešao u redove Milana. On je svoj potpis stavio nekoliko dana nakon 18. rođendana i pred njim vreme u kojem treba da pokaže kako skauti sedmostrukog šampiona Evrope nisu pogrešili kad su ga doveli. Uz to, ukoliko u narednih desetak meseci bude pokazao svoj pun potencijal možda bi mogao da se nađe i na spisku selektora Dragana Stojkovića za predstojeći Mundijal u Kataru.

 

 

No međutim, to neće biti ni malo lako. Ne samo zbog njegove mladosti i vremena potrebnog da se adaptira u jednoj od najkvalitetnijih svetskih liga, već i zbog činjenice da je upravo u napadu "orlova" najveća i najžešća konkurencija. Tu je Aleksandar Mitrović, najefikasniji fudbaler Srbije svih vremena i čovek čijim je golom Piksijev tim i uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo. Napadač koji dominira u engleskoj drugoj ligi i za čije se usluge interesuju mnogi klubovi širom kontinenta, a čija tržišna vrednost iznosi preko 20 miliona evra.

Tu je još i Luka Jović, momak koji se još bori za svoje mesto u Real Madridu, ali koji nikad ne bi uspeo da bude ono što jeste da se tako lako predavao. Doveden je, kao što rekosmo, za 63.000.000 evra i u njemu postoji želja da dokaže koliko je kvalitetan.

Zbog svega rečenog i napisanog, apsolutno je jasno zašto selektor Stojković govori da će pravi uspesi reprezentacije tek doći, jer sa ovakvim napadačima Srbija mora da igra ofanzivno, a rivali jednostavno moraju da nas se plaše.

Komentari (0)

Sport