Fudbal

Zašto je Vlahović izabrao Juventus? "Stara dama" šarmirala Srbina

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

15:44

Zašto je Vlahović izabrao Juventus? "Stara dama" šarmirala Srbina
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Danima su novinari pisali o tome gde će Dušan Vlahović posle Fiorentine nastaviti karijeru. Bilo je jasno da će napustiti Firencu onog trenutka kada je odbio da produži ugovor, ali je moglo samo da se nagađa koji će biti sledeći klub na putu mladog, a već ubojitog golgetera.

A, onda je kao bomba odjeknula vest da će Vlahović u Torino. Ponovo među crno-bele, ovoga puta "juventine".

Vlahović je na svoj 22. rođendan stigao u trenažni centar "Stare dame", gde su ga dočekali oduševljeni navijači. Usledio je medicinski pregled, a novinari su iskoristili priliku da porazgovaraju sa agentom fudbalera Darkom Ristićem.

Najviše ih je zanimalo zbog čega se Srbin odlučio za Juventus, iako je na stolu imao ponude premijerligaša.

"Vlahović je imao ponude Arsenala, Totenhema i Njukasla. Odlučio se za 'bjankonere', jer je Juventus – Juventus", nije se mnogo trudio da objasni odluku svog igrača da ostane u Italiji i ubuduće nosi dres crno-belog giganta iz Torina.

Ristić je objasnio da je presudan bio šarm "Stare dame" i da je to, pored verovatno i bogate finansijske ponude, bilo odlučujuće za paraf.

Transfer Vlahovića iz Fiorentine u Juventus vredan je 75 miliona evra, a Dušan će godišnje zarađivati sedam miliona evra. U početku je zadužio dres sa brojem 28, ali će mu devetka ponovo pripasti onog trenutka kada Alvaro Morata napusti Juve, a to bi trebalo da bude najkasnije sledećeg leta.

Komentari (0)

Sport