Fudbal

Ove zime nije bilo skupljeg transfera: Transfer Vlahovića rekordni u svetu

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2022

-

09:34

Ove zime nije bilo skupljeg transfera: Transfer Vlahovića rekordni u svetu
twitter/fabrizio romano - Copyright twitter/fabrizio romano

veličina teksta

Aa Aa

Najavljivale su se mnoge "bombe" u zimskom prelaznom roku, ali je pukla samo jedna - Dušan Vlahović. Transfer srpskog napadača iz Fiorentine u Juventus prijavljen je na 81,6 miliona evra i bio je rekordan ove zime u svetu, bar u "Ligama petice" jer je prelazni rok u većini zemalja otvoren sve do kraja meseca.

Uz sage o Kilijanu Mbapeu i Erlingu Halandu, treba reći da je Dušan Vlahović bio top svetska tema u poslednja dva meseca. Ređali su serijali kao u nastavcima o "Juliji Džons", na kraju su Arsenal i Juventus ostali u trci a pobedio je sam Vlahović koji je insistirao na ostanku u Seriji A. Potpisao je ugovor do 2026. godine i uz platu od sedam miliona evra i debitovaće već 6. februara protiv Verone.

 

 

"Bombica" poslednjeg dana prelaznog roka u najjačim evropskim ligama bio je  transfer Pjer Emerika Obamejanga iz Arsenala u Barselonu. Kažemo "bombica" jer se radi o proverenom golgeteru, ali je na kraju on obukao u ponoć dres Katalonaca bez obeštećenja jer je raskinuo ugovor.

Transfer Ferana Toresa iz Mančester sitija u Barselonu bio je drugi najskuplji zimski transfer vredan 55 miliona evra. Liverpul je za krilnog napadača Luisa Dijaša iz Portoa platio 45 miliona evra, a Njukasl je Bruna Gimaraeša doveo za 42,1 milion evra.

TOP PET ZIMSKIH TRANSFERA

1. Dušan Vlahović (Fiorentina - Juventus) 81,6 miliona evra

2. Feran Tores (Mančester siti - Barselona) 55

3. Luis Dijaš (Porto - Liverpul) 45

4. Bruno Gimaraeš (Lion - Njukasl) 42,1

5. Lukas Dinj (Everton - Aston Vila) 30

   Kris Vud (Barnli - Njukasl) 30

Komentari (0)

Sport