Fudbal

Vlahović na promociji objasnio: Zbog Juventusovog DNK izbor je bio lak, neću u Ronaldovu kuću

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2022

-

12:08

Vlahović na promociji objasnio: Zbog Juventusovog DNK izbor je bio lak, neću u Ronaldovu kuću
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je danas u 11.30 i zvanično promovisan u Juventusu. Srpski as koji je za rekordnu sumu ove zime od 81.6 miliona evra prtešao iz Fiorentine, govorio je o razlozima dolaska u Torino, Kristijanu Ronaldu, ambicijama.

Na početku se zahvalio svima u Fiorentini.

"Želim pre svega da se zahvalim Fiorentini i svim ljudima koji su bili tamo. Mojim saigračima iz Primavere i Prvog tima, svim direktorima, predsedniku i trenerima koji su godinama bili uz mene. Želim da navedem italijanskog trenera koji mi je mnogo pomogao i bio uz mene do kraja, takođe se zahvaljujem Prandeliju koji je uvek bio uz mene. Zahvaljujem se gradu koji me je uvek podržavao i zauzvrat davao sve od sebe do poslednjeg trenutka. Zahvaljujem se navijačima koji su me podržavali i u dobru i u zlu”, rekao je Vlahović.

Nije krio uzbuženje zbog transfera.

„Uzbuđen sam i ponosan što sam potpisao ugovor sa Juventusom, slavnim klubom. Spreman sam da dam sve od sebe da postignem odlične rezultate. Zahvaljujem se predsedniku i svim ljudima koji su me doveli ovde”.

Juventus je bio lak izbor.

„Mnogo se stranih timova interesovalo, ali izbor je bio lak. U Juveovom DNК postoji borba do poslednjeg momenta, patnja za pobedom do kraja i to je deo mog karaktera. Zato izbor nije težak“.

"Stara dama" sama po sebi fascinira.

"Juve je najveći klub u Italiji. Oduševljen sam što sam ovde, želja da ciljam više i nikada ne odustanem. Mislim da je ovo najvažnije i zbog toga sam veoma srećan što sam ovde."

Rad se uvek isplati.

„Danas svaki detalj čini razliku, ja to ubacujem u svoju glavu i činim sve da se poboljšam. Кada nisam na terenu, mnogo radim i mentalno, moj posao je svakodnevni. Fudbal je mnogo u mojim mislima."

 

 

dres sa brojem sedam koji je nosio Kristijano Ronaldo obavezuje.

"Svi dresovi Juvea su teški. Došao sam ovde da pomognem saigračima, stavim se na raspolaganje treneru i pomognem svima da dođu do naših ciljeva. Nije bitan broj dresa, računa se kako izlazimo na teren. Ostale stvari ne zanimaju me mnogo. Izabrao sam sedmciu jer je najbliži devetki. Najvažnije je pobeđivati i osvajati trofeje."

Bio je u kontaktu sa Kijezom.

„Čuo sam Federika, imamo divan odnos. Žao mi je što se povredio, sačekaćemo ga i jedva čekam da izađem na teren sa svim saigračima".

Čeka debi, a ne želi poređenja sa Mbapeom i Halandom.

"Biće to jedinstvena emocija, ali biću spreman i ako trener odluči debitovaću. Pokušavam da imam svoj put, uvek pokušavam da ostanem na vrhu. Ne znam gde sam stići će, ali učiniću sve da stignem daleko“.

Ne plaši se odgovornosti.

"U velikom sam klubu i nema više izgovora, Juve ne čeka nikoga i moram da budem spreman. Ja sam na raspolaganju treneru i moram da se pridružim grupi. Pobeda se ovde računa."

Razgovarao je sa Alegrijem.

„Razgovarali smo, odradio sam samo trening. Lepo me je dočekao, jedva čekam da izađem na teren. Zaista sam srećan.

 

 

O ulozi lidera, kakvu je imao u timu iz Firence ne razmišlja.

„Ovde već ima mnogo lidera, spreman sam da se uklopim i dam sve od sebe. 

Navijači ga očekuju u tandemu sa Dibalom.

"Još ga nisam upoznao, on je sjajan igrač i nadam se da će se vratiti što pre. Trener će odlučiti ko igra a ko ne, spreman sam na sve. Ima mnogo šampiona evo, uradiću sve što trener traži".

Ostvario je dečačke snove da bude u top klubu, a ne zna da li je postao idol mlađima.

"Još sam mlad i možda nisam potpuno svestan šta se dešava oko mene, čini mi se apsurdnim da budem idol deci. U jednom sam od najjačih timova na svetu. Sada moram da odradim svoje. Najbolje, želim da pobeđujem sa Juventusom."

Ne vidi sebe kao igrača koji bi mogao sam da poboljša Juventus.

„Ne vidim nijednog igrača na svetu koji može sam da rešava utakmice, tim je taj koji pobeđuje i gubi. Samo svi zajedno možemo da izađemo iz komplikovane situacije ili da trijumfujemo".

Uzeo je Ronaldov dres, ali neće i kuću koju je korsitio Portugalac.

„Tražim dom, ali sigurno neće biti Кristijanov. Moram da budem skroman, ove stvari van terena me ne zanimaju. Samo želim da igram", jasan je bio Vlahović.

Komentari (0)

Sport