Fudbal

Milionski transferi trojice srpskih fudbalera ove zime

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2022

-

19:22

Milionski transferi trojice srpskih fudbalera ove zime
Njegoš Petrović i Marko Lazetić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je poobarao sve rekorde ove zime. Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus vredan 81,6 miliona evra bio je: rekordan u svetu ove zime (do danas), rekordan za Srbiju, rekordan zimski transfer u Seriji A.

Očekivali su se odlasku Luke Jovića iz Real Madrida i možda pre svih Sergeja Milinkovića Savića iz Lacija, ali će oni ostati u svojim klubovima i u prolećnom delu sezone.

Kada su srpski igrači u pitanju, videli smo do sada samo tri milionska transfera. Pored Dušana Vlahovića, sedmocifrene sume u evrima u kasu je unela samo Crvena zvezda i to prodajom Marka Lazetića u Milan (4,5 evra plus bonusi od milion evra) i Njegoša Petrovića u Granadu (1,5 miliona evra). Ostali, kao po običaju samo "sitni transferi" ili pozajmice.

Partizan je poslednjeg dana prelaznog roka mogao na Marku Milovanoviću da zaradi od šest do 14 miliona evra. Ponuda Vulverhemptona iznosila je šest miliona, Anderleht je poslao pet, a Njukasl je u toku popodneva odbijen, ako su informacije iz izvora igrača tačne, za ponudu od čak 14 miliona evra.Crno-beli su procenili da im je titula važnija, a da sada nemaju vremena da na tržištu pronađu napadača koji je već uigran kao Milovanović. Uz to, 18-godišnji špic će na leto možda vredeti više.

Srpski igrači su juče, poslednjeg dana prelaznog roka menjali sredine, ali uglavnom kao slobodni igrači ili na pozajmice. reprezentativci Uroš Spajić (Kasimpaša) i Mijat Gaćinović (pozajmica u Panatinaikos) su bili najzvučniji.

Mimo Crvene zvezde najunosniji posao napravio je Metalac koji je prodao mladog defanzivca Aleksandra Vasiljevića u Al Vasl za 300.000 evra (mada nema te potvrde na Transfermarktu). Spartak je za Ivančevića inkasirao 210.000, a Glavčić je hrvatskom Slavenu doneo 120.000 evra.

S obzirom da je prelazni rok u Srbiji otvoren još 10 dana do 11. februara, a da još nije zatvoren u nekim zemljama u koje često odlaze srpski fudbaleri (Austrija, Azerbejdžan, Turska, Rumunija, Mađarska, Švajcarska, Izrael) može se očekivati još neka prodaja. 

Komentari (0)

Sport