Fudbal

UEFA poslala smernice, samo vakcinisani mogu da igraju evrokupove

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

11:44 >> 12:18

UEFA poslala smernice, samo vakcinisani mogu da igraju evrokupove
UEFA poslala smernice, samo vakcinisani mogu da igraju evrokupove - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Utakmice evropskih klupskih takmičenja moći će da igraju samo vakcinisani fudbaleri, a to pravilo važiće već od osmine finala nokaut faze ove sezone, kako Lige šampiona, tako i Lige Evrope i Lige konferencija.

To su smernice Evropske fudbalske unije (UEFA), koje je objavio generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

"Dobili smo smernice od UEFA na onlajn sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti jos samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u evrokupovima", rekao je Vazura.

Igračima Partizana su već prenete odluke iz sedišta UEFA u Nionu.

"Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da vakcinacija neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine", zaključio je Vazura.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela bio je direktniji kada je reč o broju vakcinisanih fudbalera u redovima šampiona.

"Sada smo na 60-70 odsto vakcinisanih igrača u timu. Razgoravamo i sa igračima koji nisu. Verujem da će ih u narednom periodu biti još više, nadam se da ćemo izgurati do kraja", rekao je Mrkela za "B92".

UEFA je dala jasne smernice.

"Na vezi smo sa UEFA već tri nedelje. Većina zemalja u Evropi više ne priznaje samo PCR test, nego i obaveznu vakcinu. UEFA je i ranije, kada je donosila propise oko kovid protokola, uzimala pravila zemalja. Tako će se ponašati i sada", pojasnio je funkcioner crveno-belih.

Komentari (0)

Sport