Fudbal

Pobeda za kraj priprema: Partizan savladao šampiona Gruzije

Komentari

Autor: Euronews

05/02/2022

-

16:58

Pobeda za kraj priprema: Partizan savladao šampiona Gruzije
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana su u poslednjem kontrolnom meču pred prvenstvo savladali ekipu Dinama iz Batumija sa 3:1. Gruzijski tim je vodio, ali su crno-beli bez mnogo muke uspeli da preokrenu.

Prva ozbiljnija akcija ekipe iz Gruzije je u 6. minutu krunisana golom posle odličnog volej udarca Mamučašvilija. 

Ipak, nisu se predavali crno-beli, već su pojačali tempo i došli do izjednačenja. Igrao se 37. minut kada je fenomenalni Nikola Terzić zatresao protivničku mrežu slabijom, desnom nogom. Najpre je Bibars Nathom fenomenalno asistirao mladom ofanzivcu, koji se dobro snašao i pogodio za izjednačenje.

Potpuni preokret dogodio se u 45. minutu kada je Rikardo Gomeš postavio rezultat na 2:1. Miloš Jojić je centrirao iz kornera, a najbolji u skoku bio Slobodan Urošević, koji je glavom poslao loptu ka Nathu. Izraelac je iz prve uz mnogo osećaja prosledio loptu do Rikarda, koji fenomenalnim udarcem ostavlja protivničkog golmana bez šansi.

Konačan rezultat postavio je mladi Marko Milovanović u 86. minutu utakmice. Greška jednog od štopera Dinama bila je prava poslastica za talentovanog napadača, koji je oduzeo loptu i rutinski matirao golmana za 3:1.

Sastavi:

Partizan: Stevanović - Živković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Jović - Rikardo. Igrali su još: Jevtović, Milovanović, Baždar, Smiljanić, Lutovac, Holender.

Dinamo: Alavidze - Čabradze, Teidi, Azatskij, Azarov - Radin, Mamučašvili - Gaprindašvili, Zarija, Bidzinašvili – Jovino.

Komentari (0)

Sport