Fudbal

Vlahović zadovoljan debijem: Hvala saigračima, imali smo pravi pristup

Komentari

Autor: Euronews

07/02/2022

-

09:44

Vlahović zadovoljan debijem: Hvala saigračima, imali smo pravi pristup
Vlahović zadovoljan debijem: Hvala saigračima, imali smo pravi pristup - Copyright Fabio Ferrari/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović, govorio je posle meča 24. kola Serije A protiv Verone.

Klub iz Torina slavio je 2:0, a strelac prvog pogotka bio je upravo srpski napadač, koji je u 13. minutu načeo mrežu Verone.

"Bilo je veoma važno pobediti u ovom meču jer je posle reprezentativne pauze najteže, posebno psihološki", rekao je Vlahović za italijanske medije.

Nekadašnji fudbaler Partizana je bio zadovoljan debijem.

"Imali smo pravi pristup od početka i uradili smo važnu stvar, a to je pobeda. Moram da se zahvalim svojim saigračima i treneru što su mi toliko pomogli u poslednjih nekoliko dana. I ja pokušavam da što pre shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Dajem sve od sebe".

U Torino je došao zbog trofeja.

"Kao što sam rekao na konferenciji za novinare, Juventus uvek ima najviše ciljeve. Kada ovaj klub započne takmičenje, ima za cilj da ga osvoji. Ovde sam da dam svoj doprinos, ići ćemo korak po korak i videti kako će sezona da se razvija", rekao je Vlahović.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri je uprkos efikasnoj igri našeg reprezentativca, ipak našao "zamerku" Vlahoviću.

"Imao je nekoliko vrlo loših kontakata sa loptom na početku utakmice. Mora da poradi na tome kako bi bio ubitačniji u kretnjama kada je lopta u njegovom posedu. On voli duele i da se upusti u borbu, ali ima tek 22 godine i nema mnogo iskustva. Mora da popravi način na koji se oslobađa čuvara i mora da poradi na svojoj desnoj nozi", istakao je italijanski stručnjak.

"Stara dama" trenutno zauzima četvrto mesto Serije A sa 45 bodova. Vlahović je ove sezone postigao 18 golova u italijanskom prvenstvu, čime se na vrhu liste strelaca izjednačio sa Čirom Imobileom iz Lacija.

Komentari (0)

Sport