Fudbal

Italija i dalje veliča asa Juventusa: Vlahović je moćni vitamin koji je oživeo staru kraljicu

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2022

-

09:55

Italija i dalje veliča asa Juventusa: Vlahović je moćni vitamin koji je oživeo staru kraljicu
Italija i dalje veliča asa Juventusa: Vlahović je moćni vitamin koji je oživeo staru kraljicu - Copyright Fabio Ferrari/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je nastavio da oduševljava fudbalsku planetu i u dresu Juventusa. Gol na debiju posle 13 minuta, ali pre svega igra tokom meča sa Veronom, potvrdili su da je srpski as jedan od najboljih mladih golgetera na planeti.

Pohvale stižu sa svih strana, mediji se utrkuju u pohvalama, a mnogo bivših asova Juventusa je za sam transfer, koji je iznosio rekordnih 81,6 miliona evra reko da je "pun pogodak" i pre nego što je "DV7" zakoračio na teren i potvrdio formu i igre iz Fiorentine.

"Pravi asovi uđu na teren i prave razliku, ne osećaju težinu dresa koji nose. Sa 20 godina ako si jak, ti sve možeš, osećaš to. Vlahović ima "velika ramena" i sve da postane broj jedan. Morati je bio potreban jedan veliki kalibar, kao Tevez i dobio ga je u Dušanu. Videli ste kako je i Španac odigrao", govorio je za medije bivši as "Stare dame" Alesio Takinardi.

Čuveni vezni igrač "crno-belih" Marko Tardeli je za "Korijere delo sport" pohvalio igru srpskog napadača.

"Vlahović je odigrao veliku rolu, čini mi se da je samo on pas Dibale mogao da pretvori u pogodak. Jako me podseća na Kristijana Boba Vijerija. Mnogo obećava", bio je pomalo i škrt na pohvala čuveni as Italije sa Mundijlaa u Španiji 1982. godine.

 

 

"Prozvani" Bobi Vijeri veruje da je Juventus sa Dušanom dobio ono pšto mu treba da napadne sam vrh.

"Zadovoljan sam kako je Vlahović debitovao. Uradio je ono što zna da radi, a što nije lako - da postiže golove. Juventus sada sa njim može da ide na pobedu u svih preostalih 14 mečeva", rekao je Vijeri.

Nekadašnji igrač Torina, Fiorentine, Bolonje i drugih klubova 66-godišnji Eraldo Peči je u studio "Domenika Sportiva" govorio je i o Vlahoviću:

"Podseća me na Điđija Rivu, veliki potencijal"

Italijanski "Korijere dela sera" je u komentaru o Vlahoviću hvalospev:

"Vlahović je vratio kiseonik, hrabrost i viziju tužnom i bezidejnom timu kakav je Juventus bio. Srpski napadač je moćni vitamin koji je oživeo staru kraljicu i naterao je da ponovo prohoda. Ne verujte previše Alegriju kada kaže da su tri tima ispred njega neosvojiva misija jer sa ovako gladnim napadačem kao što je Dušan sve je moguće. Finale sezone poprima jednu drugu boju. Stadion je svetlio zbog intenziteta svojih kontrasta, zbog načina na koji Dušan lovi loptu, zbog prirodnosti sa kojom je ušao u tim šampiona koji više nije mogao d asvetli. Sada su "crno-beli" tim sa drugačijom igrom  i duhom".

Na kraju je i Vlahovićev saigrač iz reprezentacije Srbije, Sergej Milinković-Savić odgovorio na pitanje da uporedi napadača Juventusa i Ćira Imobolea, asa Lacija sa kojim "DV7" deli prvo mesto na listi strelaca.

"Oni su dva sjajna napadača. Ćiro je 10 godina stariji, Dušan mora da radi i raste, ali sigurno će potati jak kao Imobile", istakao je Sergej.

Komentari (0)

Sport