Fudbal

Milenković odveo Fiorentinu u polufinale Kupa Italije

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2022

-

20:15

Milenković odveo Fiorentinu u polufinale Kupa Italije
Nikola Milenković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fiorentina je u četvrtfinalu Kupa Italije eliminisala Atalantu u Bergamu rezultatom 3:2, odlučujući pogodak postigao je srpski reprezentativac Nikola Milenković bukvalno u poslednjem sekundu utakmice.

U stilu svog doskorašnjeg saigrača Dušana Vlahovića, odlično je reagovao u šesnaestercu i udarcem iskosa doneo trijumf svom timu.  

Gosti iz Firence su poveli u 9. minutu, penal je realizovao Krištof Pjatek, prethodno je VAR tehnologijom utvrđeno da je start nad Gonzalesom u šesnaestercu bio za najstrožu kaznu.

Davide Zapakosta je u 30. minutu pravom majstorijom poravnao na 1:1. Udarcem sa 15 metara iskosa sa leve strane gađao je suprotan ugao i smestio  loptu u rašlje.

U nadoknadi prvog poluvremena domaćini su mogli da povedu posle akcije po levoj strani, u završnici, Džeremi Boga je dobro reagovao ali je stativa sprečila pogodak.

Boga je u 55. minutu izveo sjajnu solo akciju, nadmudrio odbranu gostiju, utrčao u kazeni prostor i efektno matirao golmana Teraćiana - 2:1. 

U 70. minutu ponovo je dosuđen penal za goste,  ovaj put šut Pjateka golman Huan Muso je odbranio, na odbitak je reagovao Pjatek i ispravio grešku za 2:2.

Komentari (0)

Sport