Fudbal

Vlahović pogotkom u finišu doneo pobedu Juventusu protiv Sasuola

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2022

-

23:09 >> 23:24

Vlahović pogotkom u finišu doneo pobedu Juventusu protiv Sasuola
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/(Fabio Ferrari/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Juventus se plasirao u polufinale Kupa Italije, uz mnogo muka savladan je Sasuolo rezultatom 2:1. Pobedu "Staroj dami" doneo je Dušan Vlahović u 88. minutu.

Prošao je srpski napadač Muldira na levoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao, lopta je usput okrznula Ruana i prevarila čuvara mreže Sasuola za konačnih 2:1.

"Krivac" što tim iz Torina nije ranije osigurao pobedu je iskusni čuvar mreže Đanluka Pegolo. Čudesnim intervencijama dovodio je do očaja napadače Juventusa.

Dobro je počelo za tim iz Torina, već u 3. minutu  Aleks Sandro je prošao po levoj strani i uposlio Mekenija, njegov šut bio je traljav ali je lopta došla na pravo mesto - na nogu Paula Dibale koji je sa 10 metara bio nepogrešiv - 1:0.

Odbrana Juventusa je kiksnula u 12. minutu, a topovski šut Beradija sa ivice šesnaesterca odbranio je Perin. Golman domaćina bio je nemoćan malo kasnije kada je Skamaka odigrao dupli pas sa Hamedom Traoreom, koji je  posle prodora efektno završio akciju pogodivši suprotan ugao za 1:1.

Vlahović je bio neprimetan do 36. minuta kada je imao otvoren put ka golu, ali je njegov šut zaustavio golman gostiju Đanluka Pegolo.

Napad koji je pokrenuo Vlahović dubinskom loptom u 55. minutu, završio je Mekeni, njegov udarac zaustavila je stativa. Ređale su se prilike za Juventus, Dibala je idealno centrirao, udarac Mekenija glavom odbranio je Pegolo, odbitak je De Liht zakaucao u stativu, a potom Vlahović  ciljao iznad gola.

Pegolo je imao još nekoliko fenomenalnih intervencija, dobio je duel sa Moratom koji je išao sam prema golu, a malo kasnije kada je Rabio glavao ciljao suprotan ugao, loptu je skrenuo u korner.

Komentari (0)

Sport