Fudbal

Italija veliča Dušana Vlahovića: Alegri kaže da je za "Damu" kao svež vazduh

Komentari

Autor: Euronews

11/02/2022

-

09:42

Italija veliča Dušana Vlahovića: Alegri kaže da je za "Damu" kao svež vazduh
Italija veliča Dušana Vlahovića: Alegri kaže da je za "Damu" kao svež vazduh - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović nastavio je da briljira u dresu Juventusa i da skuplja hvalospeve kompletne Italije. Debi gol posle 13 minuta u meču sa Veronom, dopunio je pogotkom u 88. minutu za trijumf nad Sasuolom od 2:1 i prolaskom u polufinale Kupa Italije.

Navijači su u delirijumu, dočekali su ga posle meča ovacijama. "Vlahovićmanija" vlada među crno-belima iz Torina, navijači sanjaju čak i o tituli koja bi u ovim okolnostima tek bila čudo nad čudima.

Naslovi u italijanskim medijima sve govore. "Vlahović, Juventus je u delirijumu", "Juventus, kralj Midas odlučuje o svemu", "Da Juve, Vlahović je čudovište" (Tutosport), "Juve, ponovo Vlahović, sada za polufinale" (La Stampa), "Juventus, Vlahović kao voda za žednog putnika, udahnuo je život" (Gazeta delo sport), "Dušan, to je sudbina" (Korijere delo sport)...

"Zadovoljan sam. Još sam na početku i kao što sam rekao saigračima i treneru, časz mi je što igram u ovom timu i pomažem. Sa Dibalom i Moratom postoji fantastično razumevanje. To su dvojiva velikih šampiona koji su ostvarili mnogo trijumfa u karijerama. Još sam mlad i moram da pokušam da dostignem njihov nivo", izjavio je skromno Vlahović posle meča.

Euronews/Printscreen

 

Trener Masimilijano Alegri je izjavama stišavao euforiju oko Vlahovića.

"Srećni smo zbog Vlahovića i Zakarije. Oni su jako dobri igrači i brzo su se prilagodili. Juve igra bolje u poslednje vreme, tako da su nam doneli karakteristike koje nismo imali pre. Srećni smo što imamo Vlahovića, ali on mora još da napreduje, da bude jasniji u svojoj igri, da više napada prostor. Sve je to normalan proces za svakog igrača", rekao je Alegri.

A, zatim i plastično objasnio ulogu Vlahovića u timu i ono što je doneo:

"Vlahović ima karakteristike koje mi nismo imali do sada i ume da pogađa, to vam je isto kao kad otvorite prozore zatvorene kuće i udišete svež vazduh".

Ova metafora je i suština onoga što je srpski as doneo Juventusu. Desiće se da Dušan završi meč i bez pogotka, ali sigurno je da će uvek na terenu davati 100 odsto i pomagati timu da dođe do uspeha. 

Srpski reprezentativci su golovima i zakazali veoma zanimljivo polufinale. Nikola Milenković je golom u nadoknadi doneo Fiorentini ne samo prolazak u polufinale već i dvomeč sa Juventusom i "malim bratom" Dušanom Vlahovićem. U drugom polufinalu, Inrter će igrati protiv Milana. 

Polufinale Kupa Italije

Inter - Milan

Juventus - Fiorentina

Napomena: U polufinalu sen igraju dva meča, termini su 2. mart i 20. april

Komentari (0)

Sport