Fudbal

Partizan je jači nego jesenas, imamo šansu za titulu: Aleksandar Stanojević optimista pred nastavak Superlige Srbije

Komentari

Autor: Euronews

11/02/2022

-

14:14

Partizan je jači nego jesenas, imamo šansu za titulu: Aleksandar Stanojević optimista pred nastavak Superlige Srbije
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Paritzan u prolećni deo sezone startuje sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a već sutra (14.30) u Nišu imaće prvi težak ispit.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na početku pres konferencije istakao da je ekipa fizički potpuno spremna za nastavak šampionata, sem novajlija.

"Odradili smo na pripremama sve što smo planirali i spremni dočekujemo nastavak šampionata. Ekipa je na 100 odsto, nemamo mi vremena za zagrevanje, sem Fejse i Jevtovića kojima će biti potrebno vreme da uđu u ritam, svi su spremni za teško gostovanje u Nišu", jasan je Stanojević.

Teško je govoriti o Radničkom koji je angažovao čak 13 novih igrača, ali Stanojević i njegov stručni štab odradili su pripremu.

"Odgledali smo šest utakmica, uvek su igrali u različitim sastavima. Imaju veliki roster, mogu da igraju sa trojicom i četvroicom pozadi, čvrsti su. Znamo otprilike koji igrači igraju. Videćemo i kakav će biti teren, ali spremni idemo u Niš. Nadamo se najboljem, fokusiran sam da pobedimo".

Radnički se podigao kao klub, postao je konkurentan. Stanojević zna tim koji će sutra startovati, ali ga ne otkriva.

"Znam tim i za Niš i za Spartu, ali prvo da odigramo protiv Radničkog. Rotiraćemo celu ekipu tokom proleća, svaki igrač mora da se oseća da je deo tima. Nema razlike ko je počeo, a ko je završio prethodnu utakmicu. Igraće oni za koje procenimo da su najbolji za taj meč. Imamo trojicu štopera, konkurenciju među bekovima, veznim, napadačima. Nemamo prvih 11, jer smo mi ekipa".

Najavio je šef struke crno-belih bolji Partizan na proleće.

"Neke smo stvari podigli, sa druge strane došla su pojačanja, a mali problem nam je napravio Danilo Pantić. Jači smo nego u prethodnih šest meseci. Nadam se da smo ubrzali igru, da sada možemo da igramo i sa trojicom pozadi. To su neke novine u odnosu na jesen. Dobićemo Natha, Markovića, nadam se da će se i neki mladi igrači podići. Teško je pobediti sve utakmice do kraja i igrati dve nerešeno. Biće tu raznih situacija do kraja".

U Humskoj su pratili i igre Crvene zvezde.

"Prirodno je da smo ispratili i prelazni rok i njihove igre. Dobro su se pojačali, odigrali su izuzetno zahtevanu utakmicu sa Šahtjorom, tako da dobra su ekipa. Imaju po dva stranca u jednoj poziciji, za svako mesto u timu imaju u konkurenciji po dvojicu, negde i trojicu igrača. Za nas je važno da smo napokon konkuretni za titulu, da ćemo se boriti do kraja i prvenstvo će biti jedno od najboljih u poslednje vreme".

Pet bodova prednosti su i mnogo i malo.

"Kad imate pet bodova prednosti trenutni ste favorit. Međutim, jedna utakmica može da vam promeni sve. Mi smo izuzetno oprezni, funkcionišemo od prvog dana isto, ali rano je pričati o tituli. Zvezda se pojačala, igra dobro, mi isto igramo odlično i tako da je iluzorno pričati o ulogama favorita. Za nas je dobro da imamo šansu za titulu".

Prokomentarisao je i blistave partije Dušana Vlahovića u Juventusu.

"Nećemo da ga svojatamo, dečko se sam izborio za sve. Znamo ga dobro, znamo kakav je profesionalac, koliko je rada uložio a videli smo ga juče i kakav je majstor fudbala. Sve pohvale", rekao je Stanojević.

Komentari (0)

Sport