Fudbal

Manćinijeva želja pred EP: Nadamo se finalu sa Francuzima

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2021

-

23:47

Manćinijeva želja pred EP: Nadamo se finalu sa Francuzima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Roberto Manćini, analizirao je rivale pred početak Evropskog prvenstva. 

"Azuri" su smešteni u grupu A sa selekcijama Turske, Švajcarske i Velsa. Na papiru su favoriti u borbi za plasman u nokaut fazu.

"Grupa je teška, a na ovakvim turnirima vrlo je teško igrati protiv slabijih rivala. Sve utakmice će biti nose nešto posebno. Posle žreba možda se nekom učinilo da je grupa jednostavna, ali fudbal se mnogo promenio. Danas je svaka ekipa taktički, tehnički i fizički dobro pripremljena. Neće nam biti lako". izjavio je Manćini i dodao:

"Turska je jaka ekipa. Imaju fizički i tehnički odlične igrače. Postigli su značajan napredak. Isto se može reći za Švajcarsku i Vels".

Italijani svoju šansu vrebaju iz prikrajka, a kada je reč o glavnom favoritu, selektor Manćini nema dilemu.

"Na turniru će biti mnogo dobrih timova, ali ako moram jednu da izdvojim, tada bih verovatno izabrao Francusku. Aktuelni su prvaci sveta, a kada su trijumfovali 2018. imali su vrlo mlad tim. Sada su, dakle, još jači. Nadamo se da ćemo sa njima da igramo odlučujuću utakmicu", izjavio je Manćini.

Azuri startuju 11. juna protiv Turske, 16. juna očekuje ih duel sa Švajcarskom, dok grupnu fazu završavaju 20. juna utakmicom protiv Velsa.

Komentari (0)

Sport