Fudbal

Miroslav Radović veruje u eliminaciju Sparte: Ključ pobede je u rukama Saše Zdjelera

Komentari

Autor: Euronews

24/02/2022

-

11:41

Miroslav Radović veruje u eliminaciju Sparte: Ključ pobede je u rukama Saše Zdjelera
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Gol Miroslava Radovića u 88. minutu susreta protiv Dnjepra 2005. godine doneo je poslednji plasman fudbalerima Partizana u osminu finala nekog evropskog takmičenja.

Taj uspeh sada može da ponovi generacija predvođena trenerom Aleksandrom Stanojevićem, a bivši prvotimac crno-belih se u razgovoru za Euronews priseća dešavanja od pre 17 godina i iznosi očekivanja pred večerašnji duel (18.45).

"Prošlo je baš mnogo vremena od te utakmice u Ukrajini, ali sećanja su i dalje sveža. Pamtim gotovo svaki detalj, a pre da je bilo mnogo hladno. I naravno taj gol za prolaz u osminu finala", počinje priču Radović.

Priseća se nekadašnji prvotimac crno-blih da meč protiv Dnjepra nije bio baš najreprezentativniji kad je njegova igra u pitanju, ali je na kraju, ipak, on verovatno najznačajniji u njegovoj karijeri.

MN Press

 

 

"Meč sam počeo na klupi i ušao na poluvremenu. Bio sam baš loš, ne znam da li sam tri puta pipnuo loptu i ima ta čuvena priča da je trener Vladimir Vermezović rekao Simonu Vukčeviću da dođe do mene i kaže mi kako mi je to poslednja utakmica u Partizanu. Međutim, on mi to nije rekao, a ja sam eto, nešto kasnije postigao taj gol za pobedu i to sa igračem manje, jer je Saša Ilić dobio crveni karton krajem prvog poluvremena. Jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri".

Kvinsi Menig je u Pragu pogodio za prednost uoči večerašnjeg meča, pa Holanđanin ima veliku šansu da bude upamćen kao tek drugi fudbaler čijim je golom Partizan obezbedio plasman u osminu finala nekog evropskog takmičenja u 21. veku. Ipak, Radović ne bi poredio ove dve generacije crno-belih.

"Nije lako povlačiti bilo kakve parelale, pogotovo što smo mi u tom trenutku bli veoma iskusna ekipa. Baš je bilo mnogo igrača koji su iza sebe imali veiki broj važnih evropskih mečeva, a i nas nekoliko mlađih. Danas je situacija drugačija, više je mladih igrača u ekipi, a uz to i rezultat je povoljniji nego što smo ga mi imali nakon prvog meča. Da ne govorim o tome što se revanš igra pred našim navijačima", kaže Radović i za kraj dodaje:

"Aleksandar Stanojević je odličan stručnjak, koji će sigurno postaviti meč kako treba. Večerašnji duel će biti zahtevan, budući da je ulog veliki, ali mislim da je ključ u rukama veznog reda Partizana. Odnosno, da budem precizan Saše Zdjelara. On je najkonstantniji igrač crno-belih, pravi lider ekipe i uz Rikarda i Vujačića neko od čije igre u dobroj meri zavisi kako će Partizan izgledati. Ukoliko njih trojica večeras budu na nivou, možemo da se nadamo dobrom rezultatu i prolazu dalje".

Komentari (0)

Sport