Fudbal

UEFA zakazala hitan sastanak zbog dešavanja u Ukrajini: Moguće oduzimanje finala Lige šampiona Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

13:15

UEFA zakazala hitan sastanak zbog dešavanja u Ukrajini: Moguće oduzimanje finala Lige šampiona Rusiji
UEFA - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin zakazao je za sutra hitnu sednicu zbog ratnih dejstava u Ukrajini, saopštila je krovna fudbalska organizacija u Evropi.

Zasedanje najviših zvaničnika UEFA dogodiće se u 10.00 časova, odnosno dva sata pre planiranog žreba za osminu finala Lige Evrope i tri pre žrebanja parova za istu fazu takmičenja u Ligi konferencija.

U obaveštenju jeste naglašeno da se sastanak zakazuje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nije decidirano potvrđeno da će tema razgovora biti oduzimanje finala Lige šampiona Sankt Peterburgu, iako gotovo svi vodeći svetski mediji naglašavaju da je razlog upravo to.

 

 

"O ovoj temi ćemo se oglasiti tek nakon sutrašnjeg sastanka", poručeno je iz UEFA.

Kao posledica sukoba Ukrajine i Rusije, veliki broj britanskih medija objavio je vest da je ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Fudbalskog kluba Čelsi, dobio zabranu prebivališta u Velikoj Britaniji, ali ta informacija još nije dobila zvaničnu potvrdu.

Kako se navodi, Abramovič mesecima nije viđen u Londonu, a prema izvorima lista neće ni smeti da se pojavi jer je označen kao jedan od ruskih oligarha koji su ključna podrška predsedniku Vladimiru Putinu.

Abramovič ima i pasoš Izraela, što mu je omogućilo da nedavno uđe u Veliku Britaniju.

Komentari (0)

Sport