UŽIVO

UŽIVO Zvezda - Partizan: Crveno-beli pobedili 2:0 i prišli na "minus" dva

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2022

-

19:59 >> 20:02

UŽIVO Zvezda - Partizan: Crveno-beli pobedili 2:0 i prišli na "minus" dva
UŽIVO Zvezda - Partizan: Crveno-beli pobedili 2:0 i prišli na "minus" dva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraju 166. prvenstveni derbi, a ishod ovog susreta u dobroj meri će odrediti dalji tok Superlige Srbije.

Crno-beli na stadion "Rajko Mitić" dolaze sa pet bodova viška i u slučaju pobede ta prednost bi "skočila" na osam stepenika, što bi, istorija je do sada uglavnom pokazivala, trebalo da bude dovoljno za osvajanje titule.

Skor u "večitim derbijima"

U dosadašnjih 165. "večitih derbija" Crena zvezda ostvarila je 65 pobeda, dok su crno-beli trijumfovali 47 puta, 53 meča je završeno bez pobednika, uz gol razliku 229:197.

Međutim, u slučaju trijumfa aktuelnog šampiona, trka za titulu bi dobila dramatiku i pred nama bi bila jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih završnica još od 2017. godine kad je Partizan pod vođstvom Marka Nikolića uspeo da prestigne Crvenu zvezdu i poslednji put osvoji pehar.

Oba tima u duel ulaze sa ogromnim samopouzdanjem nakon dobijenih svih utakmica od početka prolećnog dela sezone. Da dodatno pojasnimo, crveno-beli su ostvarili dva trijumfa u Superligi Srbije i onaj nad Radničkim iz Niša u kupu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, dok je tim iz Humske pobedio na sva četiri odigrana meča - dva puta u domaćem prvenstvu i dva protiv Sparte u šesnaestini finala Lige konferencija.

 

 

Poslednji duel večitih rivala odigran jesenas u Humskoj završen je rezultatom 1:1, a Crvena zvezda je do izjednačenja došla golom Aleksandra Kataija glavom.

 

Sastavi:

Sudija: Srđan Jovanović

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Borjan – Pićini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić, Kanga – Katai, Ohi, Ivanić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Menig, Natho, Jović – Rikardo.

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE - Crvena zvezda je pobedila Partizan 2:0 u 166. večitom derbiju, golovima Ohija i Kataija iz prvog poluvremena. U samom finišu meča Ivanić je mogao da donese ubedljiviji trijumf, ali nije realizovao 1 na 1 situaciju sa golmanom Popovićem.

86. MINUT. Partizan je ostao sa igračem manje, pošto je Zdjelar "pocrveneo" posle faula nad Kangom na 17 metara od svog gola. Upravo je Gabonac preuzeo odgovornost, ali je šutirao daleko iznad prečke.

78. MINUT - Dinamična igra sa obe strane terena. Zvezda prepustila inicijativu "večitom" rivalu, koji pokušava iz prekida da uvede meč u uzbudljiviju završnicu.

70. MINUT - Gosti sve bolji, ali mreže i dalje miruju. Saničanin je bio najviši u skoku posle kornera Jojića, međutim defanzivac je bio neprecizan.

62. MINUT- Ivanić propušta veliku šansu. Krilni napadač Zvezde pobegao je odbrani rivala i udarcem po zemlji umalo nije savladao Popovića, kome je lopta posle intervencije, ostala na gol liniji.

60. MINUT - Fudbaleri Partizana traže penal, posle igranja rukom Erakovića u svom šesnaestercu, ali je sudija Jovanović rekao da se igra nastavi. Nema reakcije iz VAR sobe.

55. MINUT. Partizan je pripretio preko Zdjelara, koji je sa više od 20 metara, snažnim udarcem, pokušao da iznenadi Borjana, međutim lopta je prohujala kraj stative.

51, MINUT- Crno-beli agresivniji u prvih pet minuta drugog dela igre, nego u celom prvom poluvremenu. Oštar faul Jevtovića, koji je dobio žuti karton nakon duela sa Kangom.

Počelo drugo poluvreme - Trostruka izmena Partizana. Igru su napustili Natho, Menig i Miletić, a ušli su Jevtović, Marković i Živković.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Zvezda je sa dva pogotka krunisala bolju igru u prvih 45 minuta, tokom kojih je Partizan samo jednom pripretio preko Meniga. Domaćin je bio agresivniji i konkretniji i zasluženo vodi sa 2:0. Videćemo kakva će biti reakcija Aleksandra Stanojevića posle odmora.

42. MINUT - GOOOOL. Zvezda vodi 2-0, a strelac je Katai. Loša rekacija odbrane Partizana. Srnić je proigrao Kataija, koji je pobegao Zdjelaru i topovskim udarcem sa 12 metara doneo svom timu ubedljiviju prednost.

35. MINUT - Partizan je nakon primljenog gola krenuo u ofanzivu, što su iskoristili crveno-beli, koji su propustili šansu da povećaju prednost. Kanga je odlično proigrao Kataija, međutim krilni napadač Zvezde je u nameri da lobuje Popovića, poslao loptu tik iznad prečke.

30 MINUT- GOOOOL. Crvena zvezda je povela pogotkom Ohija. Rodić je centrirao na levoj strani, Katai je pokušao glavom, Popović je odbranio, a sve je to odlično ispratio Norvežanin, koji je iskoristio odbitak.

19. MINUT - Najbolja prilika do sada za Partizan. Kanga je pogrešio na svojoj polovini, Rikardo je uzeo loptu i proigrao Meniga, koji je utrčao u kazneni prostor i sa peterca, udarcem iskosa, pokušao da matira Borjana, ali je kapiten Zvezde odbranio.

15. MINUT - Očekivano tvrda utakmica. Crveno-beli su konkretniji, agresivniji, dok je Partizan i dalje bez igre. Izabranici Aleksandra Stanojevića pokušavaju visokim presingom i uglavnom se oslanjaju na duge lopte prema Rikardu. 

7. MINUT - Još jedna dobra akcija domaćina. Katai je na levoj strani idealno proigrao Rodića, koji se ubacio u napad i oštro centrirao po zemlji, a golman Popović je bio na visini zadatka.

6. MINUT - Zvezda ima blagu inicijativu, iako se meč uglavnom igra na sredini terena. Zabeležen je pokušaj Kange, dok su crno-beli na drugoj strani pripretili posle kornera Jojića, ali je Miletićev udarac završio kraj stative.

1. MINUT - Utakmica je počela.

17:33  Fudbalski klub Partizan uputio je zvaničan zahtev Antidoping agenciji Srbije, tražeći da se doping test fudbalera dva tima izvrši odmah posle 166. večitog derbija, saznaje Telegraf! Crno-beli su se na ovakav potez odlučili zbog procedure koja je iznanada promenjena pred večerašnji duel sa Crvenom zvezdom, kako kažu, prvi put u istoriji.

17:06  Dugo u "večitim derbijima" nismo videli het-trik, a poslednji se desio 17. novembra 1967, godine, kada je Stevan Ostojić postigao tri gola u pobedi Crvene zvezde od 6:1. 

16: 56 - Sastavi

Sudija: Srđan Jovanović

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Borjan – Pićini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić, Kanga – Katai, Ohi, Ivanić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Menig, Natho, Jović – Rikardo.

16:50 - I trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred duel sa Partizanom.

''Mi ćemo kod kuće uglavnom tako i igrati. Znamo kako se brani marakana, znamo kako se brani naša kuća. Derbi uvek nosi svoje čari, ali spremali smo ovu utakmicu. Uz pomoć navijača i ovu atmosferu daćemo sve od sebe da dođemo do cilja. Nadam se da će u prvi plan iskočiti sam tim, dakle moramo da budemo kao jedan. Moramo da vodimo računa o detaljima i o odnosu. Ni jednog trenutka ne sme da se odustane od ideja i ambicija bez obzira na rezultat. Ja se nadam uspehu do kog će nas nositi tridesetakk hiljada naših navijača'', rekao je Stanković, pa dodao:
''Ako se vratimo na prošlu godinu, kada su iz suprotnog tabora išle izjave da na minus devet može pobedom da ugrozi titulu, tako da ne vidim zašto mi sad ne bismo tako razmišljali sa minus pet''.

16:35 - Trener Aleksandar Stanojević dao je izjavu za TV Arena sport prilikom dolaska na stadion Crvene zvezde, a nešto manje od sat i po pre početka utakmice. 

''Sad je mirno, tenzija i adrenalin se podižu oko zagrevanja. Sve je spremno, srećni smo što su prodate sve karte, znači da je to jedan spektakl i da smo uradili pravu stvar. Nadam se da će biti fer utakmica, pa ko bude bolji neka pobedi. Mi smo spremni za sve Zvezdine varijante, što se nadam da ćemo pokazati na terenu''.

16:15 

 

 

Komentari (0)

Sport