Fudbal

UEFA potvrdila: Finale Lige šampiona u Parizu 28. maja, Rusi i Ukrajinci igraju van svojih teritorija

Komentari

Autor: Euronews

28/02/2022

-

15:07

UEFA potvrdila: Finale Lige šampiona u Parizu 28. maja, Rusi i Ukrajinci igraju van svojih teritorija
UEFA - Copyright AP Photo/Claude Paris

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni komitet UEFA odlučio je da premesti finale UEFA Lige šampiona 2021/22 iz Sankt Peterburga na "Stad de Frans" u Sen Deniju. Utakmica će se igrati po prvobitnom rasporedu u subotu 28. maja u 21:00 po srednjeevropskom vremenu, saopštila je Evropska kuća fudbala.

UEFA želi da izrazi svoju zahvalnost i zahvalnost predsedniku Francuske Republike Emanuelu Makronu za njegovu ličnu podršku i posvećenost da se najprestižnija utakmica evropskog klupskog fudbala preseli u Francusku u vreme krize bez premca. Zajedno sa francuskom vladom, UEFA će u potpunosti podržati napore više zainteresovanih strana da obezbedi spasavanje fudbalera i njihovih porodica u Ukrajini koji se suočavaju sa teškom ljudskom patnjom, uništenjem i raseljavanjem, kaže se u saopštenju.

 

 

Na današnjem sastanku, Izvršni komitet UEFA je takođe odlučio da će ruski i ukrajinski klubovi i reprezentacije koje se takmiče u UEFA takmičenjima biti obavezne da svoje domaće utakmice igraju na neutralnim mestima do daljnjeg. Tako je izostala najava "Bilda" da će UEFA izbaciti moskovski Spartak iz Lige Evrope i tako direktno u četvrtfinale poslati Lajpcig. Ova odluka se može promeniti, bar se to naslućuje iz saopštenja...

Izvršni komitet UEFA je dalje odlučio da ostane u pripravnosti kako bi sazivao dalje vanredne sastanke, na redovnoj osnovi gde je to potrebno, kako bi ponovo procenio pravnu i činjeničnu situaciju kako se razvija i usvojio dalje odluke po potrebi.

Komentari (0)

Sport