Fudbal

Nekadašnji predsednik Fiorentine poredio fudbalere: Vlahović nije Roberto Bađo

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2022

-

18:14

Nekadašnji predsednik Fiorentine poredio fudbalere: Vlahović nije Roberto Bađo
Nekadašnji predsednik Fiorentine poredio fudbalere: Vlahović nije Roberto Bađo - Copyright Fabio Ferrari/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji predsednik Fiorentine Čeki Gori poredio je Dušana Vlahovića sa Robertom Bađom, koji je poput srpskog napadača, iz Firence otišao u Juventus.

Legendarni italijanski fudbaler nastupao je za Fiorentinu u periodu od 1985. do 1990. godine, da bi narednih pet sezona proveo u Torinu, tokom kojih je osvojio Seriju A, domaći Kup i tadašnji Kup UEFA.

Gori je izjavio da je Bađo, za razliku od Vlahovića bio vezan za "violu" i da nije želeo da pređe u Juventus.

"Nije hteo da napusti Firencu. Prodala ga je porodica Pontelo. Razgovarali smo jednom na večeri i pitao me je kako može da pređe u Juventus? Na kraju se sve dobro završilo, a odnos sa navijačima mu je ostao netaknut jer je pokazao šal Fiorentine kada je igrao protiv starog kluba", rekao je Gori.

Na tom susretu Italijan je promašio penal, a kada je napuštao teren bačen je mu šal Fiorentine sa tribina. On ga je podigao i stavio na rame, pa je taj gest ostao upamćen među navijačima.

Srpski napadač sa druge strane, večeras igra verovatno najtežu utakmicu u karijeri. On će prvi put od kako je napustio Fiorentinu igrati u Firenci, gde ga prema navodima italijanskih medija, navijači "dočekuju na nož", zbog prelaska u rivalski tabor. 

"Vlahović je otišao nedavno i tajming mu ne ide na ruku. To je bilo pitanje novca. Hteo je da ode kako bi imao veću platu. Juventus se bori za titulu i za evropske trofeje, pa je i mogao da mu usliši želje. Vlahović nije Bađo. Dobar je igrač i prava njegova vrednost će se pokazati u najtežim utakmicama", zaključio je Gori.

Meč polufinala Kupa Italije između Fioretine i Juventusa igra se večeras od 21 sat.

Komentari (0)

Sport