Fudbal

Vlahović na skeneru u Italiji: Mediji ga kritikuju, a trener Alegri hvali

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

12:48

Vlahović na skeneru u Italiji: Mediji ga kritikuju, a trener Alegri hvali
Vlahović na skeneru u Italiji: Mediji ga kritikuju, a trener Alegri hvali - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je pregrmeo povratak na "Artemio Franki" 43 dana po odlasku u Juventus, psihološki je uspeo da se ne "pocepa" pred zvižducima 30.000 navijača "viole", ostao je miran i na rasističke izjave, kažu italijanski mediji, ali na terenu nije prikazao ni deo onog umeća iz ove sezone.

Našao se srpski napadač na meti kritika medija, a uz ocene "pet" i "pet i po", komentari su bili da je bio "zbunjen i zastrašen, nedorečen i da je sigurno sanjao drugačiji povratak na Aretemio Franki".

"Gazeta delo sport" je potencirao njegovu smirenost i odlučnost da ne podlegne atmosferi sa tribina, ali i da je "učestvovao u igri mnogo manje nego obično".

"La Stampa" je uz komentar da je bio "zbunjen i zastrašen" istakla da je "patio od početka meča zbog navijača "viole" i da je bio odlično čuvan od Igora". 

"TMB" kaže "u prvom poluvremenu je bio gledalaca, verovatno su ga salve zvižduka ograničavale. Malo bolji utisak ostavio je u drugom delu kada je bio pokretljiviji i više učestvovao u igri". 

"Korijere delo sport" je u naslovu sve rekao: "Artemio Franki i Igor oduzeli su Vlahoviću smirenost i opasnost po gol".

 

 

Nekadašnji golgeter Juventusa, čuveni Fabricio Ravaneli, međutim, bio je zadovoljan učinkom Vlahovića.

"Nije mu bilo lako jer je i pored sjajne ličnosti igrao u neprijateljskom okruženju. U tom uzrastu situacija nije bila nimalo laka, patio je ali je odigrao veoma važnu ulugu u meču. Borio se, nisu mu svirani očigledni faulovi. Uošte mi se nije dopao taj način i mislik da je to Dušana malo unervozilo", istakao je Ravaneli.

Uteha za Dušana, prenose mediji, je pobeda Juventusa koja ga je približila finalu Kupa Italije pred revanš 21. aprila. Trener Masimilijano Alegri, za razliku od komentara, bio je zadovoljan Vlahovićevim izdanjem.

"Mora da poboljša igru sa timo i protiv Fiorentine je to i radio. Igramo sada više na napadače i ovo je jedan korak napred: igranje na jedan način može biti predbnost, ali i ograničavajući fakotr jer te i drugi gledaju", rekao je Alegri.

Čestitao je trener Juventusa Fiorentini na igri, na htenju i priznao da je njegov tim patio u nekim momentima.

"Branili smo se dobro, bilo je tehničkih grešaka u napadačkim akcijama, ali je zato pobeda u Firenci bila značajna jer nam je nedostajalo mnogo igrača. Pokazali smo određenu zrelost, ceo tim zaslužuje pohvale", rekao je trener "Stare dame".

Komentari (0)

Sport