Fudbal

Selektor Živković posle poraza: Naši igraču igraju u Loznici, a njihovi u Arsenalu

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2021

-

22:39

Selektor Živković posle poraza: Naši igraču igraju u Loznici, a njihovi u Arsenalu
Zvonko Živković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mlada reprezentacija Srbije poražena je na stadionu "Rajko Mitić" u prijateljskoj utakmici od olimpijske selekcije Brazila rezultatom 0:3. "Karioke" se u Beogradu pripremaju da u Tokiju odbrane zlato koje su osvojili pre pet godina na olimpijadi u Rio De Žaneiru. 

Poraz naše selekcije je bio očekivan, Brazilci su u Beograd doputovali sa iskusnijim timom u odnosu na "Orliće". Selektor Zvonko Živković izneo je utiske posle utakmice:

"Znamo ko nam je bio protivnik. Najbolja reprezentacija na svetu ili među tri najbolje. Znate ko igra za njih, u kojim klubovima i koje su im cene i zašto su im te cene. Mi smo posle kraja sezone uspeli da okupimo 20 igrača i odigramo  tri utakmice. Uspeli smo da izdržimo njihov ritam, ali neću da pričam o drugim detaljima jer bi bilo neukusno. Želeli smo da napadamo, ali nisu nam to dozvolili ili nismo imali kvaliteta. Imali smo i igrače iz naše Prve lige, iz Loznice i IMT-a. Što je pohvalno, ali Brazilci su imali igrače iz Reala, Arsenala... I to je njihova snaga. Mogli bismo da iznesemo još hiljadu parametara u njihovu korist, ali zadovoljni smo. Od ove utakmice očekivao sam mnogo veće probleme. Izvućićemo ono što je dobro, ali znamo šta je naš fudbal. On trenutno ne može da izbaci ovakve igrače kao što su Brazilci. Nadam se da će uspeti to u budućnosti".

 

 

Zvonko Živković  ukazao je i na razliku u uzrastu između Brazilaca i igrača mlade reprezentacije.

"Ova brazilska ekipa je i po pet godina starija od nas, tako da sam potpuno zadovoljan. A onim što nisam, ostaviću za analizu stručnog štaba. Znamo sada na koje igrače možemo da računamo za kvalifikacije, a na koje ne".

Orlići su pre ove utakmice odigrala 0:0 sa Rusijom, a oba meča poslužiće u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju u septembru.Srbija je u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Makedonijom, Jermenijom i Farskim Ostrvima.

Komentari (0)

Sport