Fudbal

Dušan Vlahović proglašen najboljim igračem februara u Seriji A

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

20:17

Dušan Vlahović proglašen najboljim igračem februara u Seriji A
AP Photo/Alberto Saiz - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović je krajem januara iz redova Fiorentine prešao u Juventus, i odlično se uklopio u novoj sredini. 

Dobru formu dok je bio član tima iz Firence nastavio je i u crno-belom dresu, a o tome govori i činjenica da je srpski napadač proglašen za igrača februara u Seriji A.

U najkraćem mesecu u godini  "Stara dama"  je u borbi za bodove zabeležila po dve pobede i remija, savladala je u četvrfinalu Kupa Italije Sasuolo rezultatom 2:1, a u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona na gostovanju Viljarealu odigrala je 1:1.

Na svih šest mečeva Dušan Vlahovič je bio starter, u strelce se upisao već na debiju protiv  Verone, dvostruki strelac bio je u trijumfu nad Empolijem (3:2).

Pojačanje Juventusa je u 33. sekundi vrhunskom reakcijiom zatresao mrežu protiv Vilajreala, a najzaslužniji je bio i za pobedonosni pogodak u Kupu protiv Sasuola u samom finišu utakmice.

Laskavo priznanje za najboljeg igrača u Seriji A vodeći strelac šampionata Italije (20 golova) poneo je i u novembru 2021. godine dok je nosio dres Fiorentine.    

Komentari (0)

Sport