Fudbal

Partizan išao ka pobedi, pa umalo sve prosuo na kraju

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

19:04

Partizan išao ka pobedi, pa umalo sve prosuo na kraju
Partizan išao ka pobedi, pa umalo sve prosuo na kraju - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana pobedili Mladost rezultatom 2:1, u 25. kolu Superlige Srbije.

Strelci su bili Rikardo Gomeš u 42. i Miloš Jojić u 54. minutu, dok je gol za Mladost u 88. dao Milan Bojović.

Partizan je imao dva gola prednosti i imao sve u svojim rukama, a onda je umalo usledio šok u Humskoj.

Mladost je u 88. minutu smanjila na 2:1, a odmah nakon toga imala veliku šansu preko Nemanje Obradovića, koji je imao zicer za izjednačenje i veliki bod.

Nakon poraza u "večitom" derbiju od Crvene zvezde za vikend, Partizanu je pobeda bila neophodna da sačuva prednost u odnosu na Crvenu zvezdu na tabeli srpskog prvenstva.

Uspeli su crno-beli to da učine, iako nisu imali nimalo lak zadatak protiv lučanske Mladosti, koja se dobro držala u Humskoj.

Delovalo je da će Partizan glatko pobediti, ali je gol Milana Bojovića smanjio rezultat, a Mladost je onda imala i veliku priliku da izjednači i potpuno šokira crno-bele.

Prvo poluvreme nije bilo zanimljivo za gledaoce. Nije bilo mnogo prilika i sve bilo je viđeno da se završi bez golova, ali je na scenu stupio najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš.

Fantastično je skočio u 42. minutu, golman Mladosti je bio nemoćan, a lopta se od stative odbila u gol gostiju.

Partizan je na početku drugog poluvremena bio znatno konkretniji i to mu se isplatilo posle devet minuta igre, kada je Jojić odlično ispratio akciju nakon što se ubacio sa desnog boka.

Rikardo je posle njegovog ubacivanja promašio loptu, ali je ona došla do Terzića, čiji šut je izblokirao Cvetković, ali je Jojić bio na pravom mestu za 2:0.

Partizan je nastavio sa ofanzivom posle drugog gola, bio znatno bolji rival, imao nekoliko šansi, i na kraju trijumfovao rezultatom 2:0, za veoma važnu pobedu u borbi za titulu šampiona Srbije.

Mladost je u finišu utakmice uspela da smanji rezultat, a potom je imala i kolosalnu šansu da odnese bod iz Humske, ali Obradović nije uspeo da postigne pogodak.

Komentari (0)

Sport