Fudbal

Crno-beli trijumfovali u Subotici: Penal u finišu meča odlučio pobednika

Komentari

Autor: Euronews

06/03/2022

-

16:10

Crno-beli trijumfovali u Subotici: Penal u finišu meča odlučio pobednika
Natho - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak u Subotici 0:1 (0:0) u meču 26. kola Linglong Superlige Srbije i tako povećali razliku u odnosu na večitog rivala na plus pet.

Već u šestom minutu crno-beli su imali prvu priliku: Rikardo je dodao loptu do Terzića ali je Dubljević odbranio ovaj udarac tako što je ušao u šut mladog igrača Partizana.

U 16. minutu prva velika prilika za Spartak: Srećković je kroz noge poslao loptu Vujačiću, ali se Stevanović odlično bacio i odbranio. U 29. minutu Srećković je iskoristio lošu postavku defanzive Partizana, ali je Stevanović u dva navrata, iz neposredne blizine uspeo da ga osujeti.

Igrao se 80. minut kada je Jović pao u kaznenom prostoru posle duela sa Đurasovićem. Na drugoj strani, Stevanović je odbranio pokušaj bivšeg igrača Partizana Mihajlovića, koji je zamenio Roševića. U nastavku meča, novi napad Partizana, ali je pokušaj Rikarda zaustavio Dubljanić. Lukić je potom gledao spornu situaciju, kada je Jović pao. Posle VAR provere od nekoliko minuta, sudija Lazar Lukić je pokazao na belu tačku. Natho je bio siguran za 0:1.

Crno-beli u četvrtak od 18.45 igraju sa Fejenordom prvi meč osmine finala Lige Evrope, a potom će ugostiti ekipu Napretka.

Spartak: Dubljanić, Šimura, Ostojić, Bogićević, Milošević, Vidaković (Todorovski), Đurasović, Bijelović, Tufegdžić (Rošević, Mihajlović), Srećković, Nikolić.

Partizan: Stevanović, Živković (Milovanović), Vujačić, Saničanin, Urošević, Udjelar, Natho, Menig (Holender), Pavlović (Lutovac), Terzić (Jović), Gomeš (Smiljanić).

Linglong Superliga Srbije, 26. kolo

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)
/Natho 85 p/

Crvena zvezda - Novi Pazar 16.15 (TV Arena Premium 1)

Vojvodina - TSC 18.30 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

Radnički 1923 - Metalac 14.00 (TV Arena Premium 1)

Napredak - Proleter 16.00 (TV Arena Premium 3)

Radnik - Čukarički 16.00 (TV Arena Premium 1)

Radnički Niš - Kolubara 18.00 (TV Arena sport 1)

Utorak

Mladost - Voždovac 16.00 (TV Arena Premium 1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport