Fudbal

Dobro je što prvu utakmicu potiv Fejenorda igramo u BeogradU: Fudaler Partizana optimista pred meč protiv sunarodnika

Komentari
Dobro je što prvu utakmicu potiv Fejenorda igramo u BeogradU: Fudaler Partizana optimista pred meč protiv sunarodnika
Menig - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Kako se približava četvrtak i prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv ekipe Fejonorda u Beogradu (18.45, TV Arena 1 Premium), tako atmosfera u taboru Partizana polako dostiže tačku usijanja.

Svesni su u Humskoj da su za protivnika dobili tim protiv kojeg mogu da igraju, koji uostalom nije u toliko sjajnom trenutku, budući da nisu pobedili na poslednje dve utakmice u holandskom šampionatu i zbog svega toga igrači srpskog vicešampiona veruju u pozitivan ishod.

Trener Aleksandar Stanojević, kao što to uvek radi, do detalja je skautirao rivala, pa svi igrači crno-belih znaju šta ih očekuje, ali Kvinsi Menig je, ipak, neko kod od aktuelnog sastava Partizana najbolje poznaje ekipu Fejenorda.

Jer, donedavno je igrao protiv njih u holandskom šampionatu, a u dresu Cvolea pre pet godina je čak uspeo i da im zatrese mrežu.

"Sećam se tog gola protiv Fejenorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu“, prisetio se Mening u razgovoru za klupski sajt i i dodao::

"Prošle godine smo, dok sam nastupao za Tvente, dva puta remizirali protiv njih, a mislim da je najmanje jednom trebalo da pobedimo. Međutim, nismo uspeli da postignemo gol".

Holandski fudbaler veruje da je činjenica da se prva utakmica igra u Beogradu nešto što njemu i njegovim saigračiama treba da odgovara, i očekuje veliku podršku sa tribina.

"Kad smo izvukli Fejenord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće je i navijači Ajaksa, a verujem da će zbog mene navijati za Partizan. Mi u četvrtak nećemo moći da računamo na Rikarda koji je suspendovan, ali tu je Marko Milovanović koji je već pokazao da je veliki talenat. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam“, rekao je Menig.

Komentari (0)

Sport