Fudbal

Protiv Fejenorda da ispišemo novu stranicu istorije kluba: Aleksandar Stanojević veruje u pobedu Partizana

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2022

-

12:45

Protiv Fejenorda da ispišemo novu stranicu istorije kluba: Aleksandar Stanojević veruje u pobedu Partizana
Aleksandar Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Samo četiri puta u klupskoj istoriji fudbaleri Partizana su igrali četvrtfinale nekog evropskog takmičenja, a pred ekipom trenera Aleksandra Stanojevića je istorijska prilika da i peti put ponove taj uspeh.

Rival u osmini finala Lige konferencija im je holandski Fejenord, koji sutra stiže u Beograd (18.45, TV Arena 1 Premium) i protiv kojeg crno-beli žele da se predstave u reprezentativnom svetlu.

"Pred nama je istorijska utakmica i ja sam ponosan na moje igrače što su uspeli da dođu do ove faze takmičenja. Želimo sutra da uživamo i priredimo fudbalski praznik našim navijačima. Smatram da ekipa igra dobro, prezadovoljan sam formom ovog proleća, izuzev izdanja protiv Crvene zvezde, pa verujem da ćemo protiv Holanđana biti na tom nivou", kaže Stanojević i nastavlja:

"U goste nam dolazi ofanzivna ekipa, koja po utakmici uputu 20 šuteva u okvir gola rivala i treba biti oprezan. Znate, za nas domaća liga jeste prioritet, ali ne mogu za Fejornd da odmaram šestoricu igrača. Jednostavno ne mogu. Ovo je istorijska utakmica u kojoj motivacija nije ni potrebna. Imamo priliku da napravimo krupan korak ka plasmanu u četvrtfinale i želimo da je iskoristimo".

Trener Partizana naglašava da nema dilemu kada je sastav u pitanju i posebno je istakao da će na golu ponovo piti mladi Aleksandar Popović.

"Pop je budućnost kluba i on će dobiti priliku sutra, mada želim da istaknem i da je Nemanja Stevanović sjajno obavio sve svoje zadatke, ali prednost će dobiti mladost. Generalno, nemam dilemu kad je sastav u pitanju, tačno znam ko će igrati a ko ne. Jedina je mala nedoumica Marko Jevtović i to ćemo znati danas

posle treninga da li će moći da igra. Lazar Marković je spreman i trebalo bi da počne, dok s druge strane, Ljubomir Fejsa nije ni blizu startnih 11, ali ni 18. Na žalost njegova povreda je takva da ne možemo da računamo na njega i sve nas to pomalo frustrira", ističe Stanojević.

Komentari (0)

Sport