Fudbal

Čeferin ponovo kritikovao ideju o Superligi: Nazovimo je Užasna liga

Komentari

Autor: Euronews

11/03/2022

-

19:02

Čeferin ponovo kritikovao ideju o Superligi: Nazovimo je Užasna liga
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ponovo je kritikovao osnivače Superlige (Real Madrid, Barselonu i Juventus) ističući da je njihov projekat predodređen da propadne.

Čeferin je takođe jasno stavio do znanja da pomenuta tri kluba neće biti tretirana na nepravedan način dok učestvuju u takmičenjima koje organizuje upravno telo evropskog fudbala.

”Ako utvrde da je UEFA monopol, ova tri kluba mogu da igraju svoja takmičenja. Zašto žele da ostanu u našem? Žele da budu tu i tamo, ali ’tamo‘ ne postoji. Mislim da i oni veruju da je zemlja ravna“, rekao je Čeferin u intervjuu za Korijere dela sera.

Prvi čovek Evropske kuće fudbala nazvao je Superligu - Užasnom ligom.

"Onda hajde da prestanemo da je zovemo Super liga, nazovimo je kako jeste: Užasna liga. Ali čak i ako imamo problema sa ta tri kluba, svi na terenu će uvek imati ista prava. Naša takmičenja su zdrava, bez favorizovanja bilo koga."

Čeferin je govorio i o sukobu između Rusije i Ukrajine, upoređujući ga sa balkanskim ratovima devedesetih godina prošlog veka.

„Ovo je rat između braće. Pate privilegovani, a ne političari. U Jugoslaviji niko ništa nije uradio, bilo je strašno. Za nas Slovence je to trajalo, na sreću, samo 10 dana. I ne, nemam šta više da kažem, imao sam 23 godine u to vreme“, dodao je on.

Predsednik UEFA je prokomentarisao i odluke o raskidu partnerstva sa Gaspromom i suspenziji ruskih klubova i reprezentacija iz svih takmičenja.

”Finansijski to mnogo utiče. Za nas je to udarac po novčaniku, ali ljudi ginu. Svaki dan razgovaram sa Andrijem Pavelkom, predsednikom ukrajinskog saveza. Upozorio sam Aleksandra Djukova iz Ruske fudbalske federacije pre odluke. Nisam kukavica“, rekao je Čeferin.

Komentari (0)

Sport