Fudbal

Remi Partizana i Napretka: Skup kiks crno-belih u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

13/03/2022

-

16:36 >> 16:38

Remi Partizana i Napretka: Skup kiks crno-belih u Beogradu
Remi Partizana i Napretka: Skup kiks crno-belih u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je skupo platio evropski ceh od meča protiv Fejenorda, u Humskoj nisu uspeli da pobede Napredak (0:0), pa Crvena zvezda sutra u Gornjem Milanovcu ima priliku da pobedom izbije na čelo tabele Superlige. Crno-beli nisu imali ni pravu energiju, ni dovoljno snage da probiju čvrst bedem Kruševljana.

Meč je počeo minutom ćutanja zbog smrti dvojice bivih igrača Partizana Nebojše Vučićevića i Dragoljuba Jeremića. Crno-beli su posle uvodnih desetak minuta počeli da pojačavaju pritisak na gol Kruševljana, Vujačić je glavom šutirao preko prečke, nije uspeo da matira Vasiljevića ni Rikardo Gomeš koji se vratio u postavu.

Gosti nisu mogli da se oslobode pritiska, crno-beli su pretili sa svih strana. Pokušao je Rikardo Gomeš u 29. minutu makazicama da ugrozi gol, ali je umesto lopte pogodio Kojičića u glavu, pa je zaradio žuti karton. Štoper Miletić je u 34. minutu na drugoj stativi dobro šutirao, ali je jedan igrač gostiju intervenisao na stativi.

Gosti su najbolju priliku imali u 38. minutu, kada je odbrana crno-belih zaboravuila Sašu Marjanovića na sedam-osam metara od gola Stevanovića, ali iskusni vezni igrač nije dobro zahvatio loptu glavom.

Iskusni vezni red Napretka (Marjanović, Đuričković), uz pomoć stamenog špica Melunovića uspeli su da uspostave ravnotežu pa se na odmor otišlo bez golova.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je bio verovatno nezadovoljan učinkom pojedinih igrača, pa je na poluvremenu izvršio čak četiri izmene. Ušli su Žikković, Jović, Jevtović i Holender.

Napredak se i u nastavku odlučio da prvo brani gol Vasiljevića koji je odmah ukrotio jak udarac Holendera, dok je Rikardo Gomeš šutirao glavom pored gola. Imao je Nemanja Jović lep solo prodor ali ga nije završio golom. U odsudnom momentu je bio i povučen, ali nedovoljno da se pokaže na penal.

Ulazak Marka Milovanovića doneo je i novu veliku priliku. Rikardo je bio asistent, ali je mladi napadač šutirao glavom tik pored stative.

Nastavili su crno-beli da pritiskaju, nedostajao im je pravi završni pas da bi bili i opasni po golmana Vasiljevića. Mešutim, najveću priliku propustio je Kunić u 81. minutu, samo tridesetak sekundi pošto je ušao u igru. Dobio je loptu od Džugurdića, oslobodio se rivala i sa 12 metara pogodio je stativu. Međutim, i da je postigao gol bio bi poništen zbog ofsajda.

U samom finišu nizali su se centaršutevi u kazneni prostor Napretka, Marko Milovanović je propustio veliki zicer u prvom minutu nadoknade. Holder je centrirao, mladi napadač je sa dva metra pogodio Vasiljevića u nogu! Pokušao je Rikardo ponovo, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Nije vredelo crno-belima ni 17 udaraca ka golu Vasiljevića, dva boda su ispuštena i sutra će Crvena zvezda imati šansu da pobedom izbije na čelo.

Stadion Partizana. Gledalaca: 2.506. Sudija: Aleksandar Živković

Partizan: Stevanović - Lutovac, Miletić, Vujačić, Urošević (od 46. Živković) - Zdjelar, Jojić (od 46. Jevtović) - Marković (od 60. Milovanović), Pavlović (od 46. Jović), Menig (od 46. Holender) - Rikardo.

Napredak: Vasiljević - S. Jovanović, Kojičić, Spremo, Spremo - Marjanović, Rašković - Đ. Jovanović (od 80. Mladenović), Đuričković (od 70. Ivanić), Kočić (od 80. Džugurdić) - Melunović (od 80. Kunić).

Superliga Srbije, 27. kolo

Subota

Proleter - Radnik 0:2
/Milovanović 55, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)
/Pejović 16p/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)
/Rakonjac 57 - Mirčevski 90+7/

Nedelja 

Kolubara - Radnički 1923 0:0

Partizan - Napredak 0:0

Voždovac - Spartak 19.00 (Arena sport 2)

Ponedeljak

Novi Pazar - Mladost 14.00 (Arena 2 Premium)

Metalac - Crvena zvezda 15.55 (Arena 1 Premium) 

Komentari (0)

Sport