Fudbal

Zvezda pobedila Metalac i izjednačila se sa Partizanom na čelu tabele

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2022

-

17:57 >> 18:11

Zvezda pobedila Metalac i izjednačila se sa Partizanom na čelu tabele
Metalac-Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su došli do trijumfa nad ekipom Metalca u Gornjem Milanovcu rezultatom 2:1 u okviru 27. kola Linglong Superlige Srbije i tako zauzeli poziciju lidera na tabeli.

Doskorašnji prvoplasirani tim, Partizan, je juče na svom stadionu remizirao sa Napretkom u meču bez golova, što su crveno-beli iskoristili i pretekli rivala.

Meč je počeo veoma otvoreno, jer su oba tima izašla visoko. Prvu šansu su imali gosti, kada je El Fardu Ben prvobitno umakao protivničkim defanzivcima, koji su ga u međuvremenu stigli, te se lopta odbila do Ohija Omoižuanfa. Norvežanin se izborio za poziciju i šutirao, ali je Dušan Marković dobro reagovao i otklonio opasnost.

Nedugo zatim, Mirko Ivanić je bio u šansi. Šutirao je vezista slabijom, levom nogom iz peterca, ali nije dobro zahvatio loptu, te golman Metalca nije imao težak zadatak da sačuva svoj gol.

Potom je usledila šansa na drugoj strani. Igrao se 16. minut kada se iz drugog plana ubacio Filip Antonijević, levi bek Metalca i natrčao na centaršut sa desnog boka. Ipak, nije imao dovoljno prostora za kvalitetniji pokušaj, te je lopta završila izvan okvira gola gostiju.

Nedugo zatim, domaći su došli do vođstva. Aleksandar Dragović je napravio, za njega, netipičnu grešku, što je iskoristio Prestiž, dodao loptu do Stefana Cvetkovića, koji odlično šutira i matira Milana Borjana u 33. minutu meča.

Primljeni pogodak je uneo nervozu u redove gostujućeg tima, koji je potom silovito krenuo u napad, što se i isplatilo. Igrao se prvi minut nadoknade kada je Kristijan Pićini odličnim udarcem sa desnog boka zatresao prečku Metalca, ali se lopta odbila nazad u igru i došla do Aleksandra Kataija. On se izborio za prostor i jako dobro centrirao ka Ohiju, koji se maestralno snašao i glavom doneo izjednačenje Zvezdi nekoliko sekundi pred pauzu.

Na startu drugog dela je Milan Pavkov zamenio El Fardu Bena, što se ispostavilo kao sjajan potez Dejana Stankovića. Mirko Ivanić je u 51. minutu povukao napad sa svoje polovine, potom uposlio Pavkova, a ovaj rutinski savladao golmana Metalca za 2:1 i veliku radost gostiju.

Petnaestak minuta nakon toga Pavkov je postigao novi pogodak, ali je gol poništen zbog ofsajda. Katai je proigrao visokog centarfora, koji iz prve šutira i trese mrežu, međutim, bio je u nedozvoljenoj poziciji te je sudija, Novak Simović bio prinuđen da poništi gol.

Do kraja se domaći nisu predavali, ali nisu uspeli da stvore dovoljno ozbiljnu šansu koja bi ugrozila crveno-bele. Izabranici Dejana Stankovića su se blago povukli i uz dosta muke i napetosti uspeli da sačuvaju prednost i dođu do sva tri boda.

Sastavi:

Metalac: Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja (od 89. Nikolić), Antonijević (od 62. Stojanović) – Krajišnik, Čađenović (od 89. Grbović) – Cvetković, Fićović (od 62. Stuparević) – Prestiž

Crvena zvezda: Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić (od 60. Gajić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 46. Pavkov), Ivanić, Katai – Ohi (od 68. Srnić)

Superliga Srbije, 27. kolo

Subota

Proleter - Radnik 0:2
/Milovanović 55, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)
/Pejović 16p/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)
/Rakonjac 57 - Mirčevski 90+7/

Nedelja 

Kolubara - Radnički 1923 0:0

Partizan - Napredak 0:0

Voždovac - Spartak 1:1
/Pantović 33 - Todoroski 66/

Ponedeljak

Novi Pazar - Mladost 0:0

Metalac - Crvena zvezda 1:2
/Cvetković 33 - Ohi 45+1, Pavkov 52/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport